‘Ne radim ovo često’: 14 laži koje govorimo na prvom sastanku

Prvi sastanci mogu biti čudni, te zato često pribegavamo lažima (foto: Purewow)
Prvi sastanci mogu biti čudni, te zato često pribegavamo lažima (foto: Purewow)

Ljudi na ljubavnim sastancima često obmanjuju jedni druge – pretvaramo se da smo neko drugi samo da bi se potencijalnom partneru dopali, bez obzira kako će nam se te nevine laži kasnije obiti o glavu.

Pogledajte samo sajtove za onlajn upoznavanje – tamo svi na profilnim fotografijama izgledaju besprekorno, bez ijedne mane, ali relanost je drugačija. Čak i da upoznate nekog na taj način, prvi izlazak je za oboje svakako stresan, te uz pomoć sitnih laži pokušavamo da ili probijemo led ili učinimo sebe boljim nego što jesmo u nadi da će to dovesti do drugog sastanka.

1. Lažete da ne idete na mnogo sastanaka sa drugim muškarcimaa ili govorite kako je on prva osoba koju ste upaznali preko aplikacije. Obično se to svodi na ‘Ne radim ovo često’.

2. Govorite kako imate poslovni sastanak rano ujutru ili ste zauzeti za vikend. Znamo da niste već da samo želite da se izvučete kako bi radili neke dosadnije stvari poput gledanja televizije ili spavanja.

3. Kažete da ste siti u restoranu ili naručite nešto što ne želite da jedete. Zašto se pretvarati da jedete samo salatu ako zapravo žudite za odreskom i desertom?

4. Pretvarate se da se ne ljubite na prvom sastanku. Možda se malčice pretvarate zbog momka koji vam se baš dopao ili možda zato što uopšte ne želite da ga poljubite.

5. Svoje kašnjenje opravdavate gužvom u saobraćaju. A zapravo ste fotografisale selfi sa cimerkom i diksutovale da li bi uopšte trebalo da izađete sa tom momkom kog ste upoznale na internetu.

6. Pretvarate se da imate bolji posao nego što je to zaista slučaj jer želite da ispadnete više kul. Osećaj sramote zbog posla je uobičajna stvar i ako vas čini srećnom možete ga malčice ulepšati.

Lažemo o svemu - od broja godina do broja muškaraca (foto: wallpaperfolder.com)
Lažemo o svemu – od broja godina do broja muškaraca (foto: wallpaperfolder.com)

7. Lažete o tome kako ste nedavno raskinule sa bivšim i zbog čega. Bilo da je prošlo nekoliko nedelja ili meseci, kažete da je bilo pre godinu dana. I to zato što želite da potencijalni partner pomisli da ste spremne za novu vezu, a razloge raskida zadržavate za sebe da ne bi pomislio da ste ogorčena ili luda.

8. Kada on slaže i kaže da mu nije hladno te vam poudi jaknu ili sako. On se zapravo smrzava ali eto želi da ispadne džentlmen i trpi hladnoću kako bi vas utoplio.

9. Lažete o tome koliko vam je bilo potrebno da se spremite za izlazak. Naravno da je seksi ako momak pomisli da ste tek ustali iz kreveta i izgledate tako sjajno, a ne da ste potrošile sate birajući odeću, obući, frizuru i šminku.

10. O uhođenju na društvenim mrežama. Svakako da postoje aspekti njegovog života sa kojima ste dobro upoznati, ali glumite iznenađenje kada vam on to i kaže, jer ste ga proverili i na Facebooku, Instagramu i Twitteru ne bi li se uverilile da nije serijski ubica.

11. O tome kako ste ljubiteljka sporta. Ne želite da on otkrije da mrzite spot i zato glumite zainteresovanost dok on uzbuđeno priča o utakmici Lige šampiona.

12. O tome koliko ste bliske sa svojom porodicom. Nije nimalo privlačno pričati o porodičnim problemima koje imate sa mlađom sestrom na prvom sastanku. Zato malo ulepšavate i govorite kako su svi u familiji sjajni.

13. Lažete i o tome koliko mrzite ljude i kako ste sa svima u sjajnim odnosima. Želite da pomisli da ste omiljena osoba u društvu i da ste uvek spremne za druženje. A zapravo sve što želite je da se zatvorie u stan, isključite telefon i gledate reprizu Seks i grada.

14. Godinama. I muškarci i žene pribegavaju ovoj nevinoj laži. To nam je urođeno, jer društvo stavlja prevelik pritisak na taj koncept mladosti, te ne želimo da nam drugi sude na osnovu naših godina.

Izvor: Herbeauty.co
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.