Ne možete da pronađete ljubav? Evo šta vas sprečava u tome!

Zašto naše veze ne uspevaju? (foto: firsttoknow.com)
Zašto naše veze ne uspevaju? (foto: firsttoknow.com)

Često kada se mučimo da pronađemo ljubav, pogledamo u prošlost ka onima sa kojima smo već neupešno pokušali da ostvarimo ljubavnu vezu.

Jer najlakše je okriviti druge za svoje neuspehe, bol i frustraciju. Ipak, to je takođe i sasvim pogrešno. Neretko problem leži u nama samima i naše ponašanje je to koje stoji između nas i prave veze sa nekim.

Evo koju su to greške koje najčešće činite pokušavajući da pronađete ljubav.

1. Ne verujete ljudima

Ovo je neka vrsta odbrambenog mehanizma. Nakon što vas je neko povredio, podižete zid oko sebe. Međutim, taj zid, osim što vas može zaštititi, vas takođe udaljava od onih koji sa najboljim namerama žele da vam se približe. Suočite se sa svojim strahom i poverite se nekom, najpre u nekim sitnicama te vidite gde će vas to odvesti. Osloboditi se straha je prvi korak ka uspostavljanju zdrave veze sa partnerom.

2. Bojite se promena

Dobra vest je da ako ste u zdravoj vezi nećete morati da se menjate. Ne treba da sakrivate svoje nesavršenosti ako tražite ljubav. Prihvatite ih. Prava osoba će vas voleti upravo takvi kakvi ste.

3. Iznova činite greške iz prošlosti

Pogledajte svoje prošle veze. Jesu li se sve završile na isti način? Ako je tako, morate preduzeti nešto kako se to više ne bi ponavljalo. Promenite gorući problem, kako bi sledeća veza koju započnete imala drugačiji ishod.

4. Usresređeni ste na nekog sa kim nemate budućnost

Lako je zamisliti neku imaginarnu vezu iako znate da ona nema nikakve šanse da se ikada ostvari. A takođe moguće je da ako bi i bili u vezi da tom osobom, stvari ne bi ispale onako kako se nadate. Ako svakoga koga upoznate upoređujete sa svojim partnerom iz mašte, ta osoba će uvek biti nesavršena. Okanite se sanjarenja i možda ćete imati šanse za pravu vezu sa nekim stvarnim.

5. Borite se sa samopouzdanjem

Ubeđeni ste da će veza sa pravim partnerom rešiti sve vaše probleme. Nažalost, nije uvek tako. Morate voleti sebe kako bi izgradili zdrav odnos sa nekim drugim. Neka vam veza sa samim sobom bude na prvom mestu za sada, a kada nju izgradite, lako ćete se prepustiti uživanju u vezi sa nekim.

6. Čvrsto se držite svojih ubeđenja

Ako vi navijate za jedan, a vaš partner za drugi fudbalski klub, nemojte dozvoliti da ta  suprotnost dovede do raskola između vas. Mnogo je parova koji imaju sitna neslaganja u vezi, ali osećaju duboku i istinsku ljubav. Ne dozvolite da vas njegove neprivlačne ruke ili ljubav ka određenom tipu odeće  odvuku od istinske dobrote u njegovom srcu.

7. Zajedljivi ste

Ako su vas prošle neuspele veze učinile ciničnom osobom, ne dajete pravu šansu ljubavi. Ako ste dete razvedenih roditelja ili ste imali bolna iskustva sa prijateljima u prošlosti, morate poraditi na svom bolu koji su ovi gorki osećaji ostavili u vama pre nego se odlučite za zdravu vezu u sadašnjosti.

8. Imate nerealne standarde

“Naučićemo da volimo ne kada pronađemo savršenu osobu, već kada naučimo da vidimo nesavršenu osobu u savršenom svetlu”, napisao je Sam Keen. Ako ste svoje romantične prohteve podigli na nerealni nivo, nikada nećete biti zadovoljni. Morate dati drugima šansu da iskažu svoje mane.

Izvor: Iheartintelligence.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.