Nauka otkriva: Evo šta muškarce privlači na ženskom licu!

(foto: cloudpix.co)
(foto: cloudpix.co)

Kada je reč o suprotnom polu pitanje koje žene najčešće postavljaju same sebi, ili o tome diskutuju sa prijateljicama, odnosi se na to šta muškarci primećuju na njima i na koji način da privuku njihove poglede. 

Problem nastaje u perspektivama koje su posve različite. Dok se žene fokusiraju na sitnice i pojedinačne delove tela ili lica, muškarci vide celu sliku i ona im se jednostavno dopada ili ne. Neretko dolazi do frustracije usled toga što pripadnice lepšeg pola provode sate i sate ne bi li ublažile i najsitnije nedostatke koje smatraju da poseduju, a sve to prolazi nezapaženo muškom oku. Najbolji primer za to je prosečan muškarac neće primetiti promenu u boji kose osim ukoliko se preko noći ne transformišete iz plavuše u crnku.

Osuditi muškarce što se okreću za dubokim dekolteom i kratkim suknjama je banalno jer takvo nešto privlači poglede i drugih žena kao i sve ono što je ponuđeno na izvol’te. Ipak, ono što je primamljivo na prvi pogled često ne zadržava pažnju muškaraca duže od jednog pogleda ili, pak, jedne večeri.

Nedavno istraživanje časopisa Royal Society Open Science pokazalo je da jači pol više preferira jednostavnost koja je oslobođena svih detalja koji upadaju u oči. Oni vole jednostavna lica, meke konture, nenapadnu šminku, kao i jasnu ekspresiju koja ih lišava preteranog analiziranja.

Izvor: Ekskluziva.ba
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.