Nauči uvrnuti jezik Miniona!

Do you speak Minionese?
Do you speak Minionese?

Sigurno su ti odavno za srce prirasli Minioni, mala žuta stvorenja iz istoimenog animiranog filma. Osim očaravajućeg izgleda njihov šarm leži i u specifičnom govoru za koji se koriste izrazi kao što je minioneze ili banana jezik.

A učenje ovog jezika je postao pravi hit na internetu. Postavlja se pitanje zbog čega bi ti poznavanje ovog jezika bilo korisno. Iskreno rečeno, ne možeš ga upisati u svoj CV, niti ćeš naći još mnogo ljudi koji su upoznati sa tajnama minionezea.

Ipak, osim što će ti umnogome olakšati gledanje repriza prva dva dela filma (i nadolazećeg trećeg) zar ne bi bilo kul da ti i tvoja najbolja prijateljica razmenite neke podatke pred svima, bez šaputanja?

Umesto da za nekoga kažete da je ružan jednostavno recite da je bananonia. Izraze oduševljenja i ljubavi pokažite kroz uzvikivanje tulalilootiamoo, a suprotna osećanja uz pomoć tatatabalatu.

Potpuno otkačeno, zar ne?

Ako želiš dublje da se uputiš u tajne banana jezika pogledaj ovaj video u kom možeš, između ostalog, naučiti i akcenat minionezea koji su tvorci Miniona napravili potpuno nelogičnom kombinacijom indijskog, francuskog, engleskog, španskog i italijanskog jezika.

Zbogom…odnosno, poopaye!

Izvor: bustle.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.