Napravite sami: Maska za brži rast kose

Ova jednostavna i hranljiva maska za rast kose hidrira suvu, oštećenu kosu počev od korena, pa sve do vrha.

Ova maska je korišćena hiljadama godina od strane mnogih kultura kako bi se obezbedila zdrava kosa, koja brzo raste.

Svi prirodni sastojci u ovoj maski  za rast kose rade zajedno kako bi ojačali suve, krhke pramene, hidrirali vlasište i obogatili kosu proteinima. Sve ovo podstiče brz i zdrav rast kose.

Trebaće vam:
2 jajeta
1 kašika soka od đumbira (ukoliko nemate sokovnik, možete sitno izrendati đumbir i ubaciti ga u masku)
2 kašike aloe vera gela

Uputstvo:

Pomešajte sve sastojke i nanestite na suvu, neopranu kosu. Obavezno nanesite na celu kosu, od korena do vrha. Ostavite 30 minuta i isperite.

Koristite masku 2-3 puta nedeljno. Trebali biste da vidite poboljšanje rasta kose nakon mesec dana upotrebe.

Zašto ova maska funkcioniše?

Belanca su bogata proteinima koje  proteinima, koje kosa apsorbuje. Da bi kosa rasla brzo i zdravo, pramenovi moraju da se hrane proteinima, a belančevine su jedan od najboljih proteina kojima možete hraniti kosu.

Đumbir je poznat po svojim antioksidativnim svojstvima i stoga detoksifikuje kožu glave i kosu, ohrabrujući zdrav i snažan rast. Đumbir takođe sadrži kalijum i magnezijum koji su ključni za brz rast kose.

Aloe vera gel sadrži proteolitičke enzime koji popravljaju ćelije kože na glavi i zauzvrat, stvara rast. Aloe vera takođe suvu kožu, sprečava svrab, i zaustavlja perut.

Kombinacija gorenavedenih sastojaka čini savršenu formulu rasta. Kao i kod  svih domaćih preparata, budite strpljivi i budite uporni.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.