Muškarci su POVRŠNI – ovaj eksperiment je to i DOKAZAO

Alexa je pokušala da otkrije šta muškarce privlači više - obrađena ili prorodna fotografija (foto: Instagram)
Alexa je pokušala da otkrije šta muškarce privlači više – obrađena ili prirodna fotografija (foto: Instagram)

Iako želimo da verujemo da muškarci nisu površna bića koja žene posmatraju samo kroz fizički izgled, eksperiment koji je sprovela Alexa Mitchell dokazao je – suprotno.

Ova 22-godišnja blogerka iz Nju Meksika želela je da sazna kako muškarci na aplikaciji za onlajn upoznavanje, Tinder, reaguju na devojku koja je postavila fotografiju bez šminke, a kako na onu koja je na profilu na fotografiji maksimalno sređena i obrađena u fotošopu.

Najpre je postavila tri potpuno prirodna selfija na svoj profil. Zatim je putem aplikacije obavestila 100 muškaraca da je potencijalno zainteresovana za upoznavanje sa njima. Nakon pet sati dobila je 16 potvrdnih odgovora od njih.

Dva selfija koje je postavila na Tinder (foto: Instagram)
Dva selfija koje je postavila na Tinder (foto: Instagram)

Kasnije je, koristeći aplikaciju Relook, svoju fotografiju obradila i ponovila ekperiment sa stotinu muškaraca. Ovog puta dobila je 73 pozitivna odgovora.

“Čini mi se da ovaj eksperiment pokazuje da muškarci koji koriste aplikacije poput Tindera više privlači čistiji izgled, bez nekih mana, kao i ne previše napadna šminka i prenaglašeno lice”, kaže Alexa na kraju.

Pogledajte i njen video u kom je opisala kako je sprovela ovo malo istraživanje.

Izvor: Buzzfeed.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.