Jim je jedan od najboljih komičara svih vremena (foto: skip.at)
Jim je jedan od najboljih komičara svih vremena (foto: skip.at)

Stara poslovica kaže da je potrebno biti veoma pametan ako želite da nasmejete nekoga. Jim Carrey je savršen primer toga. Njegov humor je često grub, pogađa pravo u srž i na momente preterano blesav, ali je on brilijantan tip. Kako je rasla njegova popularnost, tako je postajao sve svestraniji glumac, da bi vrhunac dostigao ulogom Andyja Kaufmana u filmnu Čovek na Mesecu.

Mnoge uloge su obeležile njegovu karijeru, a među njima i detektiv za kućne ljubimce. Ajs Ventura (foto: fansshare.com)
Mnoge uloge su obeležile njegovu karijeru, a među njima i detektiv za kućne ljubimce. Ajs Ventura (foto: fansshare.com)

Čuveni su i njegovi govori tokom dodele nagrada, a u jednom od njih Carrey kaže: “Poput mnogih od vas, i ja sam se plašio da kročim u stvarni svet i bavim se nečim što je veće od mene, ali sve dok me neko mudriji od mene nije naterao da shvatim da nema ničeg većeg od mene samog. Moja duša nije ograničena mojim telom, već je moje telo unutar bezgraničnosti moje duše”.

[tweetherder]Ovo su neki od najvećih mudrosti Jima Carreya[/tweetherder].

“Iza svakog uspešnog čoveka stoji žena koja koluta očima”.

“Možete doživeti neuspeh radeći ono što ne želite, pa zašto onda ne bi rizikovali i radili ono što volite”.

“Vaša želja za prihvatanjem vas može učiniti nevidljivim za ostatak sveta. Nemojte dopustiti da išta stane na put svetlosti koja vas obasjava. Svakog trenutka reskirajte da budete maksimalno vidljivi”.

“Ako niste uključeni u situaciju, to znači da ili gledate u neizvesnu budućnost ili ste se vratili u prošlost i žalite”.

“Znate li šta je problem sa stvarnim svetom? Nema muzike koja najavljuje opasnost”.

“Mislim da svi treba da se obogate i rade ono o čemu su sanjali kako bi mogli da uvide da to nije odgovor”.

“Za najosetljivije među nama, buka je veoma naporna”.

“Bolje je rizikovati da umrete od gladi nego se predate. Ako odustanete od svojih snova, šta vam drugo preostaje?”

“Ponekad ujutru, kada se probudim, popijem kafu i gledajući u dvorište kažem sebi: ‘Zapamti kako je ovo dobar osećaj. Jer veoma lako možeš sve da izgubiš'”.

“Sposobni ste i spremni da radite sjajne stvari u životu, i kada budete završili fakultet, imaćete dva izbora: ljubav ili strah. Izaberite ljubav i nemojte nikada dozvoliti da strah prevlada vama”.

“Što se mene tiče, sve se zaniva na tome da univerzum obavestite šta želite, a zatim radite  na ostvarenju sna ne brinući koliko je sve prolazno”.

“U ogledalu sam vežbao pravljenje grimasa kako bih iznervirao majku. Ona me je plašila tako što je govorila da ću u ogledalu ugledati đavola ako nastavim da se gledam. To me je, naravno, još više fasciniralo”.

“Volim da igram likove koji su podjednako i egoistični i nesigurni”.

Izvor: Iheartintelligence.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.