(foto: healthambition.com)
(foto: healthambition.com)

Muči vas perut, a sva veštačka sredstva i šamponi prepuni hemikalija ne deluju? Priroda, kao i uvek, ima bolje rešenje od onog koje se nudi u apotekama.

Maslinovo ulje je, na primer, odlično za hidrataciju dlake. Sve što treba da uradite je da ugrejete malo maslinovog ulja i da ga utrljate u koren kose, a potom da ga, nakon sat vremena, isperete.

Za najbolji lek protiv peruti važi – limun. Postupak je, takođe, jednostavan. Iscedite jedan limun. Korom izmasirajte skalp glave, a potom ga isperite sokom od limuna pomešanim sa vodom.

Jabukovo sirće upotrebite tako što ćete 60ml ove tekućine pomešati sa 60ml vode i sipati u sprej bocu. Našpricajte kosu i ostavite je, uvijenu u peškir, neko vreme, a potom na standardan način operite kosu. Pazite samo da ova mešavina ne dođe u dodir sa očima.

Poslednji savet je nešto agresivniji, ali je i najdelotvorniji. Umesto pranja kose šamponom 7 dana u mokru kosu utrljavajte malo sode bikarbone i nakon nedelju dana ona će početi da luči svoje prirodno ulje.

Izvor: Kurir Stil
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.