Brijanje može izazvati iritaciju kože i pojavu osipa (foto: polished.tv)
Brijanje može izazvati iritaciju kože i pojavu osipa (foto: polished.tv)

Ako ste jedna od onih žena kojima je brijač ipak draži od toplog i hladnog voska, onda odlično znate da je nakon svakog brijanja pojava osipa obavezna, naročito ako na taj način uklanjate dlake sa prepona i bikini zone.

Prenosimo vam nekoliko jednostavnih trikova uz pomoć kojih možete sprečiti pojavu osipa i crvenila, kako na nogama, tako i na preponama.

  • Prvo uradite piling (ovde pogledajte recept za piling napravljen u “domaćoj radinosti”) a zatim celo područje namažite baby uljem za kožu kako biste omekšali kožu i dlake.
  • Umesto ženskog brijača koristite muške sa četiri ili pet oštrica, kao i penu za brijanje namenjenu muškarcima. S obzirom na to da se koriste za osetljivo lice, odlični su za delikatnu kožu prepona.
  • Nakon brijanja utrljajte malo alkohola u kožu kako biste ubile bakterije i zatvorile pore.
  • Nakon toga nanesite dezodorans (možete i onaj u stiku) kako biste održale prepone suvim i na taj način sprečile pojavu iritacije i akni.

*** Ukoliko ste propustili: Evo kako da trajno uklonite dlačice na prirodan način!

Isti ovaj postupak možete ponoviti i prilikom brijanja nogu, samo što umesto muških proizvoda možete koristiti brijače i pene namenjene damama.

Izvor: cosmopolitan.co.uk
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.