Mršavite dok spavate: 5 saveta za gubljenje kilograma tokom noći

Sleep-and-Weight-Loss

Gubljenje kilograma uglavnom deluje kao veoma naporan posao. Mršavljenje se sastoji od plana vežbanja, rigoroznih dijeta i često povećanog nivoa stresa. Ali, postoje mali trikovi koje možete primeniti pre odlaska u krevet, a koji će vam pomoći da što bezbolnije i brzo izgubite višak kilograma.

[tweetherder]Ovo je 5 saveta kako da mršavite dok spavate.[/tweetherder]

1. Popijte proteinski šejk pre spavanja

Dok nam zdrav razum, a i svi oko nas savetuju da ne treba jesti pre spavanja, najnovija istraživanja pokazuju da užina pre odlaska u krevet ustvari pomaže gubljenju kilograma. Studija sa Univerziteta na Floridi je došla do rezultata da su ljudi koji su pili proteinske šejkove sa 150 kalorija 30 do 60 minuta pre dolaska na spavanje imali brži metabolizam, smanjen krvni pritisak i bolje metaboličke funkcije.

2. Zamračite sobu

Godima slušate o tome kako korišćenje elektronskih naprava ili izlaganje svetlosti u toku noći može uticati na vaš san. Ali čak i zamračeno svetlo vas može sprečiti u gubitku kilograma tokom noći, pokazala su istarživanja Magazina za biološke promene. Ako spavate u osvetljenoj prostoriji, možete nabaviti zavese ili draperije za prozore u spavaćoj sobi, zatim prestanete da noću ležete uz upaljen televizor ili čak ugasite elekronski budilnik kako ne bi prostorija bila osvetljena lampom iz sata.

3. Unapred planirajte

Naveče spremite zdrav ručak za sutra, pripremite torbu za teretanu, odštampajte podsetnik za meditaciju ili nekoliko joga vežbi i zalepite ga na ogledalo u kupatilu. Usled jutarnje pospanosti, teško ćete se setiti svih planiranih zadataka za taj dan ili biti dovoljno motivisani za njihovo obavljanje, pa vam planiranje unapred može pomoći da se usresredite što bolje na mršavljenje i gubitak kilograma. Zato iskoristite veče i unapred programirajte svoju jutarnju rutinu.

4. Ohladite sobu

Studije časopisa Dijabetes pokazuju da su ispitanici koji su spavali u sobi čija je temperatura iznosila 19 stepeni Celzijusa, duplo brže sagorevali masti, u poređenju sa onim učesnicima istraživanja koji su spavali u prostorijama u kojima je bilo 24 stepeni. Ali ako planirate da u hladnijoj prostoriji imate seks, obtatite pažnju na hladna stopala, jer su istraživanja sprovedena u Holandiji pokazala da žene teže doživljavaju orgazam kada su ometene ledenim nogama. Zato držite par čarapa pored sebe.

5. Podesite alarm

Žene koje svakodnevno ustaju u isto vreme su manje podložne gojenju, pokazalo je istraživanje sa Univerziteta Brigham Young. Ova rutina ne utiče samo na gubitak kilograma. Čak i razlika u buđenju od samo dva sata ima veliki uticaj na razvoj srčanih tegoba i kancera. Ali kako gibitak od samo jednoga sata sna može da utiče na glad i to da uzmete nezdrave namirnice da bi je utolili, u krevet morate otići što ranije, kako bi se naspavali bar sedam sati pre nego što se oglasi alarm.

Izvor: Shape.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.