(foto: medicalnewstoday.com)
(foto: medicalnewstoday.com)

Oticanje nogu može nastati iz različitih razloga: vrućina, problemi sa krvnim sudovima, poremećaj rada bubrega, trudnoća, srčana insufijencija, hormonski poremećaji…

Ovaj problem ne treba uzimati olako, a najbolje je odmah se konsultovati sa lekarom da se utvrdi šta je konkretno dovelo do oticanja donjih ekstremiteta.

Narodna medicina raspolaže širokim arsenalom različitih sredstava protiv otoka, ali najefikasnije od njih je – peršun koji efikasno izbacuje suvišnu tečnost iz organizma.

Da biste pripremili napitak od peršuna za uklanjanje otoka, biće potrebna i sveža zelen i sam koren, odnosno cela biljka.

Dobro operite i sameljite ceo peršun na mašini za mlevenje mesa, ili isitnite na drugi, za vas pogodan način. Stavite smesu u termos, prelijte sa 500 ml ključale vode. Ostavite da odstoji preko noći. Ujutro procedite. To je količina odvara koju ćete, pijući po trećinu, popiti u toku dana.

Ovaj napitak se pije 2 dana uzastopno. Nakon toga napravite pauzu 3 dana i ponovo pripremajte i pijte ga 2 dana.

Već nakon prva 2 dana, primetićete značajno smanjenje otoka u nogama i moći ćete, sa lakoćom, obuti svoje omiljene cipele!

Izvor: Torteikolacici.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.