8857_3129
(foto: guiacomerciolocal)

Trenutno najpopularnija metoda trajnog makeup-a je japanska metoda iscrtavanja obrva.

Ova metoda ne stvara efekat jake, večernje šminke, već naprotiv, popunjava nedostatke prirodnih obrva i “oblikuje” vaše lice.

Trajno oblikovanje obrva ima velike prednosti u odnosu na trajnu šminku obrva, prirodne obrve se čuvaju, odnosno samo se dopunjuju tamo gde su proređene. Specijalne, tanke oštrice ulaze plitko pod kožu i zbog toga se dobija prirodan, a ne “nacrtan” izgled obrva.

Razlika u odnosu na klasičnu tetovažu je prirodniji izgled, koristi se boja postojećih dlačica, pa nema efekta “flomaster” obrva. Oblik se određuje veoma precizno, prema crtama lica, a konačan cilj je da se dobiju lepe, dobro oblikovane obrve koje će licu dati što prirodniji izgled.

Koliko traje tretman iscrtavanja obrva?

Tretman oblikovanja obrva traje oko sat i po vremena.

Da li je tretman bolan?

Nivo bola kod iscrtavanja može da se uporedi sa bolom kod čupanja obrva. Anestezija se aplikuje i pre i u toku tretmana.

Koliko dugo “traju” obrve iscrtane japanskom metodom?

Koliko će obrve “opstati” zavisi od tipa kože i stila života. Masna koža, proširene pore i ektremno suva koža koja se peruta najbrže razlažu boju, pa će kod dama sa ovakvim tipom kože efekat biti nešto kraći. Takođe, česte posete solarijumu i sauni, agresivni tertmani lica ili intenzivno treniranje skratiće “životni vek” docrtanih obrva.

Kako se određuje oblik i simetrija obrva?

Simetrija obrva se izračunava aparatom ili ručno, u stanju mirovanja dok klijent žmuri, bez ikakve mimike. Izračunavanje težišnih tačaka kod obrva se po jasnim principima određuje u odnosu na koren nosa, arkadu i blizinu očiju.

Kako se neguju obrve u periodu nakon tretmana?

Posttretmanska nega uključuje  određene kreme nakon tretmana. Njihova upotreba obično traje 4-5 dana. Nanose se mekoliko puta dnevno u tankom sloju. Nakon tretmana nema otoka, blago crvenilo može da se pojavi ali ono se brzo povlači. Proces blagog perutanja je neizostavan i počinje 4-og a završava se 7-og dana. Prvih 7 dana nakon tretmana ne preporučuje se kupanje u moru, reci, bazenu, solarijum, sunčanje, sauna, šminka preko obrva.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.