Mejkap: Zaboravite na konturisanje – u trendu je STROBING!

strobing
Strobing je najnoviji mejkap trend koji morate isprobati!

Konturisanje lica polako, ali sigurno odlazi u zaborav, a zamenjuje ga jedan potpuno novi, ali podjednako efektan trend – strobing, tehnika šminkanja uz pomoć hajlajtera.

Dok konturisanje zvuči i izgleda zaista super, u praksi je potpuno nepraktično, pogotovo za nas koji nismo profesionalni šminkeri – konturisanje zahteva više mejkap proizvoda u nekoliko nijansi, dobre četkice i puno prakse. Strobing se izvodi uz pomoć hajlajtera, a neki ga nazivaju “konturisanjem za lenje devojke”.

strobing-3

Strobing tehnika konturišemo lice bez korišćenja tamnijih nijansi. Suština je naglasiti određene delove uz pomoć svetlih i “šimerastih” nijansi, te time vizuelno postići efekat konturisanja.[tweetherder] Jednostavno – strobing je hajlajt bez kontura.[/tweetherder]

Razlika između klasičnog hajlajta i strobinga, jeste što strobing podrazumeva look koji čini da koža dobija vlažni sjaj i izgleda “sočno”.

strobing-2

Kod ove tehnike je jako važno da pre šminka temeljno očistite lice. Nanesite kremu i svetlu bazu. Ne koristite puder jer to će učiniti da izgledate tamno, a cilj je postizanje prirodnog izgleda. Sve što vam treba je kvalitetan hajlajter!

Gde se nanosi hajlajter?

  • na vrh jagodica (od ruba oka prema sredini obraza)
  • ispod obrva
  • na sredinu brade
  • duž kosti nosa
  • na čelo

Važno je znati:

Svakom licu odgovara nešto drugo pa je potrebno malo igranja kako biste dobili željeni izgled. Na primer, ako imate dugačak nos, hajlajter ne smete da nanosite do kraja, već samo do polovine nosa, a ako imate punije obraze bez definicije, pronađite mesto koje ćete posvetliti kako biste dobili izgled oblikovanih jagodica.

Devojke sa toplim nijansama tena treba da biraju žute i zlatne nijanse hajlajtera, a one sa hladnim tonom tena, roze i srebrne nijanse.

Foto: popsugar.com, urbanlist.com
Izvor: popsugar.com
2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.