Mejkap trik: Istaknite usne – konturisanjem!

kylie-jenner
Kylie Jenner – Konturisane (i napumpane) usne su njen zaštitini znak (foto: Instagram)

Preterano konturisanje usana po kom je postala poznata Kylie Jenner, mlađa polusestra rijaliti zvezde Kim Kardashian, je učinilo ovaj trend nepoželjnim. Međutim, ne treba ga tako lako odbaciti.

Na razmišljanje o tome nas je naterala fotografija američke zvezde Zendaye koju je objavio njen šminker Allan Avendano, koji je tim putem pokazao kako je moguće konturisati usne na nešto svedeniji način, istaći njihovu bujnost, neznatno ih učiniti većim i senzualnijim, a da se pritom ne dobije utisak silikonskih, predimenzioniranih usana.

Glavna tajna se sastoji u tome da se olovka za usne ne stavlja previše iznad stvarne linije usana (kao što je bio slučaj sa Kylie) kao i da se odabere što sličnija (ako ne i ista) boja karmina i olovke za usne, kako bi prelazi bili što manje vidljivi.

Zanimljiv je i efekat ombrea, koji više nije rezervisan samo za kosu, tako da ga možete postići i na svojim usnama. Ipak, tu je, takođe, važno obratiti pažnju da kontrasti budu što ublaženiji, a nijanse korišćene za ovu priliku što bliže na paleti.

Još nekoliko korisnih saveta možete izvući iz ovog kratkog video tutorijala koji će vam pomoći da što bolje ovladate tehnikom uvećanja usana prirodnim putem, tj. samo uz pomoć šminke.

Izvor: Stylecaster.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.