Trendseterke su već izabrale idealnu nijansu tamnog ruža za ovu jesen. A ti? (foto: Instagram/badgalriri)
Trendseterke su već izabrale idealnu nijansu tamnog ruža za ovu jesen. A ti? (foto: Instagram/badgalriri)

Modni stručnjaci savetuju da tokom leta odaberemo jarke i upečatljive nijanse ruževa, dok su za nadolazeću jesen preporučljivi tamniji tonovi.

A kako da odaberemo pravu nijansu?

Bitno je pripaziti na podton odabranog ruža. Postoje četiri tona ruža na koja treba obratiti pažnju pri izboru idealnog karmina za jesen: ružičasti, smeđi, plavi i crveni.

Ako imate svetle oči, pristajaće vam ruževi boje vina s izraženim ružičastim, hladnim tonom koji će sjajno istaći vaše oči. Ako imate tamne oči, tada svakako odaberite tamni ruž s izraženim smeđim tonom.

Tamni ruž sa izraženim plavičastim tonovima pristajaće većini žena koje imaju hladan ili neutralan ton kože, a ako imate duboku, maslinastu put i tamnu kosu, tada biste mogli razmisliti o bogatoj boji s izraženim crvenkastim tonom.

Ako imate problem s raspoznavanjem tonova i podtonova u ružu, za vas imamo još jedan dodatni savet: tester ruža koji vas zanima lagano razmažite po beloj papirnoj maramici i pogledajte ga pod dnevnim svetlom. Na beloj podlozi ćete odmah uspešno prepoznati o kojem se podtonu radi.

Izvor: budiin.24sata.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.