sminka oci
Saveti stručnjaka za profi mejkap (fashiondivadesign.com)

Direktorka i osnivač make up brenda Eyeko, Nina Leykind,  savetuje pripadnice lepšeg pola kako savršeno da nanesu ajlajner i maskaru, prenosi Elle.

1. Olovka za oči u bledo roze nijansi je tajna za oči kao u srne

Za mladalački izgled koristite bledo rozu olovku za oči koju ćete naneti na donji kapak. Ovo će stvoriti optičku varku, te će oči izgledati veće. Roze boja je mnogo bolja od bele ili bež.

2. Mačkaste oči za početnike – spajajte tačkice

Počnite sa iscrtavanjem tačkica na sredini oka, što bliže trepavicama. Zatim ih jednostavno spojite linijom kako bi dobili savršen “pogled mačke”. Gledajte direktno u ogledalo, jer tako najbolje možete da odredite simetriju oka. Ukoliko ste pogrešile, popravite štapićima za uši i krenite ponovo. Uz malo vežbe doćićete do zavodljivog pogleda.

3. Nekoliko vrsta maskara je potrebno da bi se dobile savršene trepavice

Da bi vam trepavice bile guste i bujne, potrebno je više od jedne maskare. Ako mate kratke trepavice, krenite sa maskarom koja će ih izdužiti, a onda nanesite nekoliko slojeva maskare za volumen i uvijanje. Verovale ili ne, svi profesionalni šminker su saglasni da jedna maskara nije dovoljna, a dve mogu da učine čuda.

4. Izbegnite  tragove maskare na kapku

Kako je nanošenje maskare poslednji korak u šminkanju, jedan od većih uspeha je da se ona ne zalepi za kapak. To se postiže gledanjem dole u ogledalo ili na nekih 15-tak sekundi držite oči zatvorene.

5. Nisu sve crne maskare dobre

Uvek kupujte maskare boje “crnog uglja” za dodatnu definiciju i intezivan smokey eye pogled.

6. Plava maskara je savršena za jutro nakon lude noći

Plava je odlična kontra crnoj maskari, naročita kada je koristite za dnevni make up. Ukoliko ste imali burnu noć, plava maskare će odlično istaći oči i skrenuti pogled sa podočnjaka.

7. Veličina je (ipak) bitna

Ovde se naravno misli na veličinu četkice. Tanke četkice su idealne za kraće trepavice, jer može da stigne i do najsitnijih dlačica. Zaobljene četke su odlične za podizanje i uvijanje trepavica. Ako imate trepavice srednje dužine, onda vam odgovara svaka dužina, a naročito velike, zaobljene koje će dati dodatni volumen.

8. Veštačke trepavice

Lažne trepavice mogu biti nezgodne, jer ako preterate u njihovoj dužini i gustini – narušićete prirodan izgled. Zbog toga je bolje da koristite trepavice koje dolaze u delovima, i da ih nanosite po malo. Pre stavljanja veštačkih trepavica, nanesite sloj maskare. Nakon što završite sa lepljenjem lažnih, ponovo pređite trepavice sa nekoliko slojeva maskare.

9. Uvijanje trepavica je obavezno…

Uvijačem nežno obuhvatite trepavice, približavajući se ivici oka što je bliže moguće. Zatim stisnite uvijač i držite 15-tak sekundi. Neka vam ruka bude mirna, jer svako podrhtavanje uvijača može oštetiti trepavice. Obično se ne savetuje da uvijač koristite nakon nanošenja maskare, ali ako su trepavice u dobrom stanju, onda možete i to da uradite.

10. …kao i skidanje šminke!

Ako nosite vodootpornu maskaru, koristite skidač šminke na bazi ulja, jer će on nežno ukloniti šminku i nečistoću sa očiju. Oči ne trljajte, da ne biste iziritirali meku kožu, već natopite tufer sa sredstvom za skidanje šminke i držite 20 sekundi.

Izvor:.elle.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.