mejkap-šminkanje
(foto: thethriftpop)

Ako imate jako malo vremena za šminkanje, postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju.

Kada žurimo na posao, sastanak ili pak običnu kafu sa drugaricama, prilikom šminkanja preskačemo neke jako bitne korake, zbog čega šminka na licu ostaje jako kratko, razmrlja se ili jednostavno izgleda jako loše.

Ovo su najčešće greške koje pravimo prilikom “brzinskog” šminkanja:

1. Ne uklanjate višak sebuma sa lica

Čak i ako dobro očistite lice pomoću gela za umivanje i tonera postoji mogućnost da će sloj ulja ostati na vašoj koži. Pre nego što započnete sa nanošenjem mejkapa, papirićima za matiranje obrišite one delove lica koji se inače najviše sijaju, poput T-zone i brade.

2. Ne nanosite hidratantnu kremu

Osim što hrani kožu, nanošenjem kreme za lice izbeći ćete da vaša koža izgleda starije i suvlje nego što zapravo jeste. Kremu za lice umasirajte kružnim pokretima u kožu pa sačekajte najmanje pet minuta pre nego što započnete sa nanošenjem podloge za lice.

3. Nepravilno nanosite tečnu podlogu

Nanošenjem tečne podloge u jednom sloju i potezu učinićete “liniju” između vilice i vrata jako upadljivom. Prirodan izgled najbolje ćete postići utiskivanjem podloge u kožu malim kružnim pokretima od središnjeg dela lica ka spolja.

4. Nanosite “grudvastu” maskaru

Ako želite da izbegnete stvaranje grudvica na trepavicama, pre nanošenja maskare maramicom lagano obrišite četkicu. Maskaru nanesite od korena trepavice ka vrhu, pokretima levo-desno. kako se trepavice ne bi zalepile jedna za drugu.

5. Ne koristite puder u prahu

Puderi i korektori kremaste teksture nakon nekoliko sati nošenja mogu istaći bore i tanke linije na vašem licu. Kako biste izbegli ovo, šminkanje obavezno “finiširajte” nanošenjem jednog sloja pudera u prahu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.