Masirajte ove 4 tačke na telu i oslobite se suvišnih kilograma

telo- zdravlje- stimulacija
(foto: Favim)

Stimulacija određenih tačaka na telu vam može pomoći da ubrzate metabolizam!

Svaki organ našeg tela je direktno, pomoću energetskih kanala, povezan sa određenim tačkama na telu. Zato, ako želite da poboljšate rad pojedinih unutrašnjih organa, potrebno je da pronađete tačke na telu sa kojima su povezani i redovno ih masirate.

Danas vam otkrivamo koje su to četiri tačke na telu čijom stimulacijom možete ubrzati proces mršavljenja i metabolizam, ali i poboljšati energetske kapacitete i koncentraciju.

Tačka na uhu

akupresura- stimulacija- zdravlje
(foto: Tergemes)

Stimulisanjem ove tačke ubrzava se metabolizam, što doprinosi gubljenju težine. Masirajte je palcem u trajanju od 3 minuta, 3 puta dnevno. Primetićete da imate više energije nakon masiranja.

Tačka na licu

mršavljenje- zdravlje- stimulacija
(foto: Tergemes)

Potrebno ju je stimulisati 2 puta dnevno, po 5 minuta. Ona će vam pomoći da kontrolišete apetit i napade anksioznosti.

Tačka na ruci

ruka- akupresura- zdravlje
(foto: Tergemes)

Ovo je ključna tačka kroz koju prolaze svi meridijani vaše unutrašnje energije. Masirajući je 2-3 puta dnevno po 1 minut poboljšaćete rad creva, a samim tim doprineti mršavljenju.

Tačka na nozi

koleno- stimulacija- tačka
(foto: Tergemes)

Ova tačka se zove Zi San Li i najčešće se stimuliše. Stimulacija ove tačke suzbija upalne procese i poboljšava probavu. Nalazi se ispod čašice kolena. Masirajte je kružnim pokretima 9 puta, po 10 minuta svaki dan. Nemojte masirati ovu tačku pred spavanje jer može da izazove nesanicu.

Izvor: uspesnazena.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.