Masaža lica kašikom: Za samo 10 minuta do savršenog izgleda

Korisna masaža za koju je potrebna samo kašičica (foto: positivemed.com)
Korisna masaža za koju je potrebna samo kašičica (foto: positivemed.com)

Svaka žena preko 30. mora da posveti dodatnu negu svom licu. Kako opada elastičnost kože i oštećenje tkiva postaje sve vidljivije, neophodne su masaže lica koje će zategnuti kožu i umanjiti bore – zato je odlična masaža kašikom.

Možete je vrlo lako uraditi kod kuće i za 10-12 dana videćete neverovatne rezultate. Potrebne su vam samo kašičice, čaša hladne vode sa ledom i mala posuda sa zagrejanim uljem (maslinovo, laneno, suncokretovo).

Linije lica koje je potrebno masirati (foto: Instagram)
Linije lica koje je potrebno masirati (foto: Instagram)

Evo kako ćete vratiti koži elastičnost uz pomoć ove jednostave masaže:

1. Najpre skinite šminku i očistite lice, a zatim nanesite hidratantnu kremu. Kašičice dezinfikujte alkoholom i stavite ih u čašu sa vodom i ledom.

2. Ohlađenu kašičicu stavite na kapke. Držite nekoliko sekundi. Ponovite ovo 5 puta. Kada se kašika zagreje zamenite je hladnom. Postupak zatim obavite i na donjoj strani oka, kako bi smanjili otoke i sprečili podočnjake.

3. Kašičice zatim ostavite nekoliko sekundi u vrelom ulju i započnite masiranje lica. Laganim pritiskom pomerajte kašičicu po linijama na licu.

  • gornji deo nosa do temena i linije kose
  • kapke kružnim pokretima do spoljašnje strane oka i ponovo do početka
  • obraze i nos, od nozdrva do slepoočnica
  • bradu do slepoočnica
  • vrat, od početka do brade

4. Svaki pokret na svakoj oblasti lica ponovite najmanje 10 puta, i kada se kašičica osuši da je teško pomerati po koži, natopite je uljem. Nakon masaže operite lice toplom vodom.

Optimalna dužina masaže je 10 minuta. Ali najpre započnite sa tretmanom od 1-2 minuta i svakodnevno povećavajte trajanje. Već nakon prvog dana vaše lice će biti opuštenije i osetićete sve prednosti facijalne masaže koju lako možete uraditi kod kuće.

Pogledajte video sa savetima kao da savladate ovu veoma korisnu tehniku.

Izvor: Healthylifetricks.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.