Mali genije: Ova devojčica je INTELIGENTNIJA od Einsteina i Hawkinga!

genije

Trinaestogodišnja devojčica iz Eseksa je na Mensinom testu inteligencije postigla neverovatna 162 poena.Nicole Bar ima IQ  veći od onoga koji je imao Albert Einstein (160) i veći od onog kojima ima Stephen Hawking (160), promenio je njen život. Danas je učenica prestižne škole “Burnt Mill Academy” u Harlou, a njen cilj su studije medicine na Oksford univerzitetu.

Njena mama je otkrila da je Nicole sa dve godine rešavala proste matematičke zadatke, a pre desete je rešavala i one komplikovane. Danas su njeni omiljeni predmeti matematika i gluma, dok u slobodno vreme uči mandarinski jezik.

Omiljena knjiga ove malene genijalke je “Brief History of Time”, Stephena Hawkinga, a njen IQ je otkriven na standardnom testiranju MENSE.

Posle onlajn testiranja, tata ju je odveo i na onaj zvaničan test. Njen rezultat oduševio je Veliku Britaniju.

Devojčica je nekad živela u kamp kućici sa roditeljima, a nakon njihovog razvoda, nastavila je da živi sa mamom.

genije 2

Prethodnu školu je sporadično pohađala, dok časove na “Burnt Mill Academy” ne propušta. Nicole, koja je deo romske zajednice u Eseksu, sanja o tome da jednoga dana postane lekar.

Nedavno je posetila Univerzitet Oksford i Evropski parlament u Briselu.

“Nikad nisam bila na nekom Univerzitetu, bilo je to lepo iskustvo”, rekla je Nikol.

Bila je učesnica i na nedavno održanoj “Roma Youth Empowerment” konferenciji u Velikoj Britaniji gde je privukla veliku pažnju.

Izvor: dailymail
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.