Stephanie je atleričarka i majka dvoje dece (foto: Instagram)
Stephanie je atleričarka i majka dvoje dece (foto: Instagram)

Kada pogledate poznate dame koje su se nedavno postale majke, rekli biste da su sa druge planete i da imaju neverovatnu kožu kada tako dobro izgledaju nakon porođaja.

Zato mnogi misle da trudnoća i porođaj ne ostaljaju neke velike posledice na žensko telo. Naročito ako ste pre toga bili u odličnoj formi  i imali zategnute mišiće.

Međutim, ove fotografije priznate sportiskinje Stephanie Rothstein Bruce su pravi dokaz da se skoro sve žene susreću sa istim posledicama trudnoće. Fotografije su brzo obišle svet jer su pre svega brutalno iskrene i pokazuju da ono što ostane nakon trudnoće nije uvek lepo.

Hrabro pokazuje kakve su posledice po njeno telo ostavile dve trudnoće (foto: Instagram)
Hrabro pokazuje kakve su posledice po njeno telo ostavile dve trudnoće (foto: Instagram)

“Kada pogledam dole, vidim strije koje će tu biti zauvek, trbušne mišiće koji moraju da stalno da se jačaju, snažne noge i stopala koja su spremna da polete”, napisala je ova 32-godišnja profesionalna atletičarka nedavno na svom Instagramu, na kom redovno objavljuje pozitivne poruke o trčanju i majčinstvu.

“Stomak mi je i dalje u rasulu ali se stabilnost i snaga polako vraćaju u moje mišiće”, napisala je ona u drugom iskrenom postu.

Stephanie tokom trudnoće sa drugom bebom (foto: Instagram)
Stephanie tokom trudnoće sa drugom bebom (foto: Instagram)

Stephanie trenutno vežba za Olimpijske igre, u želji da se kvalifikuje za trku na 10.000 metara u američkom atletskom timu. Ona je takođe i majka dve preslatke bebe, stare samo 21, odnosno 6 meseci. Na Instagramu redovno piše o tome kroz šta zaista prolazi žensko telo tokom trudnoće i nakon porođaja, ma koliko to neprivalčno izgledalo.

Vredno trenitra i cilj joj je da se nađe na Olimpijskim igrama u Riju (foto: Instagram)
Vredno trenira i cilj joj je da se nađe na Olimpijskim igrama u Riju (foto: Instagram)

“Ovo pišem jer majke i trudnice moraju da znaju da se možete vratiti sportskim aktivnostima, imati velike ciljeve i biti majka, čak i sa nesavršenostima. Ne treba da se stidite svog tela, imajte samopouzdanja”, savetuje ona.

Borila se sa povredama i netolerantnošću na gluten (foto: Instagram)
Borila se sa povredama i intolerancija na gluten (foto: Instagram)

Njen život nije bio lak. Nakon što se godinama mučila sa povredama, 2010. godine joj je dijagnostikovana intolerancija na gluten, ali umesto da je bolest spreči da trči, ona je uprkos tome postala još bolja atletičarka. Svoja iskustva svakodnevno deli sa preko 22.000 pratilaca na Instagramu.

Kako gluten može ugroziti vaše zdravlje? Saznajte OVDE.

Njene iskrene fotografije ispirišu žene širom sveta da prihvate svoje telo i ne odustanu do ciljeva u životu (foto: Instagram)
Njene fotografije inspirišu žene širom sveta da prihvate svoje telo i ne odustanu od ciljeva u životu (foto: Instagram)

Ona je još jedan dokaz da trudnoća ne znači da se morate odreći svojih snova, bilo sportskih ili drugih, jer je ona upešna i u svojoj karijeri i kao majka dvoje dece. Ali, ono što je izdvaja iz mora drugih majki koje daju savete o uspešnom majčinstvu i karijeri je to što je ona realna – njen život je imao nekoliko prepreka i njeno telo nije savršeno, iako je neverovatno fit.

Izvor: Dailymail.co.uk
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.