Ljubavni filmovi nastali prema istinitim pričama

Channing i Rachel sa porodicom Carpenter koje su glumili u filmu (foto: GirlandBoyThing.com)
Channing i Rachel sa porodicom Carpenter koje su glumili u filmu (foto: GirlandBoyThing.com)

Čuli smo mnoge uzbudljive ljubavne priče i rekli: ‘To se dešava samo u filmovima’, jer nam se čini da je stvarnost mnogo jednostavnija.

Međutim, mnogi filmovi koji govore o jakoj i čistoj ljubavi nastali su upravo prema istinitim događajima. Ovih 12 filmova vratiće vam veru u ljubav.

I u dobru i u zlu (The Vow)

(foto: spyglassentertainment)
(foto: spyglassentertainment)

Ovaj film baziran je na priči mladenaca Kim i Krickitt Carpenter, koje glume Channing Tatum i Rachel McAdams. Mladi par je doživeo nesreću i Krickitt gubi pamćenje o proteklih 18 meseci, upravo perioda kada je upoznala i zavolela supruga. Zato je Kim ostao uz nju sve dok ponovo nije naučila da ga voli.

Kraljica pustinje (Queen of the Desert)

(foto: aceshowbiz)
(foto: aceshowbiz)

Ovaj film Wernera Herzoga sa Nicole Kidman i James Francom u glavnim ulogama, nastao je po biografiji britanske spisateljice i putopisca Gertrude Bell. Rođena u bogatoj porodici, ona nije želela da bude deo londonskog krem društva. Zato je najpre otišla na Istok, gde se zaljubila u Henry Gadogana, radnika ambasade.

Ana i kralj (Anna and the King)

(foto: myszamovie)
(foto: myszamovie)

Ovaj film nastao je po memoarima učiteljice, putnice i javne ličnosti Anne Leonowens. Više od pet godina je podučavala engleski jezik i kulturu 39 žena i 82 dece kralja Monguta tokom 1860-ih. Anna, koju u filmu glumi Jodie Foster, imala je reputaciju mudre vizionarke koja je čvrsto držala do svog stava.

Moja Afrika (Out of Africa)

(foto: movie.info)
(foto: movie.info)

Film je baziran na autobiografskoj knjizi danske spisateljice Karen Blixen. Nakon što se preselila u Afriku kako bi započela posao, upoznaće Denys Ficch Hattoba, lovca i putnika. Uprkos velikim razlikama u njihovim interesovanjima, Karen i Denys započinju strasnu romansu. Film Sydney Pollacka, sa sjajnim Meryl Streep i Robert Redfordom, osvojio je 7 Oskara, uključujući one za Najbolju glumicu i Najbolji film.

Teorija svega (The Theory of Everything)

(foto: digischool)
(foto: digischool)

Priča prati naučnika Stephena Hawkinga koji se zaljubljuje u studentkinju patologije Jane Wilde. Međutim, njegova bolest napreduje, i on gubi kontrolu nad svojim telom, ali uz pomoć svoje supruge nastavlja istraživanja. Eddie Redmayne, koji tumači ulogu slavnog astrofizičara, nagrađen je Oskarom za najboljeg glumca za ovu ulogu.

Nevidljiva žena (The Invisible Woman)

(foto: contactmusic)
(foto: contactmusic)

Ovaj film govori o ljubavi Charlesa Dickensa, koga tumači Ralph Finnes (koji je i režirao film) i mlade devojke Ellen Ternan, koju glumi Felicity Jones. Upoznali su se 1857. godine kada je njemu bilo 45, a njoj 18 godina. Njihova uzbudljiva romansa trajala je 13 godina, sve do piščeve smrti.

Blistavi um (A Beautiful Mind)

(foto: moviefone)
(foto: moviefone)

Dirljiva priča o talentovanom matematičaru i dobitniku Nobelove nagrade Johnu Nashu, koji je patio od šizofrenije. Nasha glumi sjajni Russell Crowe. Pored neverovatnih otkrića i svih poteškoća sa kojima se naučnik susretao, film opisuje i iskrenu i pravu ljubav njegove privržene žene, Alicie Larde, koju glumi Jennifer Connelly.

Hod po ivici (Walk the Line)

(foto: guiadasemana)
(foto: guiadasemana)

Biografska priča poznatog kantri pevača Johnny Casha i njegove druge žene, June Carter. Njihov zajednički život pratili su problemi sa drogom, porodicama i psihičke poteškoće, koje su oni snagom svoje ljubavi uspeli da prevaziđu. Johnnyja, koji je 10 godina sanjao da ga June zavoli, besprekorno je odglumio Joaquin Phoenix, a Reese Whiterspoon je za ulogu June Carter dobila nagradu Oskar.

Priča o Jane (Becoming Jane)

(foto: anpop)
(foto: anpop)

Ovaj film govori o ljubavi proslavljene engleske spisateljice Jane Austen i irskog advokata Thomas Lefroya. Njihovi roditelji su se protivili braku njih dvoje, jer su mislili da njihova deca zaslužuju bolje partnere. Ovu dirljivu i tužnu ljubavnu priča na filmsko platno preneli su Anne Hathaway i James McAvoy.

Novi svet (The New World)

(foto: comingsoon)
(foto: comingsoon)

Film je baziran na knjizi britanskog kapetana John Smitha. Knjigu je napisao nakon što je kao deo ekspedicije kolonizatora iz Britanije stigao u Ameriku, sa ciljem da pokori Indijance. Pored pejzaža divlje prirode, pratimo i početak ljubavne priče Johna, koga glumi Colin Farrell i mlade indijanske princeze, Pocahontas, koju glumi Q’orianka Kilcher.

Kolonija (Colonia)

(foto: justjared)
(foto: justjared)

Film govori o mladom nemačkom paru koji se nađe usred vojnog prevrata u Čileu. Mladića Daniela, koga glimi Daniel Bruhl, hapse i šalju u Koloniju Dignidad, iz koje niko nikada nije pobegao. Njegova devojka Lena (Emma Watson), pokušava na sve načine da ga izbavi iz kandži vođe kulta.

Jedi, moli, voli (Eat, Pray, Love)

(foto: movies.about)
(foto: movies.about)

Ova filmska adaptacija autobiografskog romana Elizabeth Gilbert govori o tome da su nam iskušenja prilika da promenimo svoj život iz korena. Tako je jednog dana junakinja, koju tumači Julia Roberts, shvata da je nerećna i kreće na fascinantno putovanje. Ne samo da pronalazi sreću, već i ljubav u šarmantnom Felipeu, koga igra Javier Bardem.

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.