Koliko dugo traje strast?
Koliko dugo traje strast?

Seks je neophodan da bi jedna veza funkcionisala. Sa ovom tvrdnjom se slažu čak i oni koji intimu ne stavljaju na prvo mesto, mada oni dodaju da iako strast nije najbitnija bez nje se ne može.

Ipak, sasvim je prirodno da se, kako veza odmiče, razmenjivanje nežnosti proređuje. To ne znači da manje volimo osobu sa kojom delimo postelju nego, jednostavno, da neke druge stvari postaju prioritetnije.

Odanost, poverenje, brižnost, iskrenost i zajednički interesi vezani za budućnost sve više potiskuju seks sa prvog mesta.

A kada se to događa?

Ranije nego što mislite, ako je verovati istraživanju koje je sproveo minhenski univerzitet Ludvig Maksimilijan. Tim stručnjaka je, na uzorku od 3.000 muškaraca i žena, starosti između 25 i 40 godina, ustanovio da strast počinje da bledi već nakon godinu dana veze.

To, naravno, ne znači da svi parovi nakon 12 meseci postaju rigidni i da nemaju odnose, nego da jednostavno postavljaju druge prioritete i imaju neka druga očekivanja od svog partnera.

Ovo istraživanje je pokazalo i da muškarcima u znatno manjoj meri slabi libido, dok žene s vremenom imaju sve slabiju potrebu za seksom.

Izvor: Zadovoljna.hr
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.