Lepotice i zveri: Zašto LEPE DEVOJKE biraju NEPRIVLAČNE MUŠKARCE?

Heidi-Klum-and-Seal
Svetski poznata lepotica Heidi Klum bila je sedam godina u braku sa pevačem Sealom (foto: dailycaller.com)

Koliko puta ste na ulici videli ovakve “bizarne” parove, čija pojava zbunjuje nesigurne prolaznike ali i potpaljuje zavist muškaraca dok nepomično zure u devojke koje oduzimaju dah – u pratnji izuzetno neprivlačnih muškaraca?

“Zašto je ona sa njim? Kako mu je to uspelo? Da li je ona spustila standarde ili je on ispunjava na neke načine na koje zgodni muškarci ne mogu? Da li iko može da odgovori na ova pitanja?”

Odgovor leži u besmrtnim rečima poznatog pisca Jacka Keruaca, koji je jednom napisao, “Svetom neće zavladati mir sve dok muškarci ne padnu pod noge svojih žena i ne zamole za oproštaj”.

Zašto, pitate se? Odgovor je jednostavan – Žene samo žele da im ljubite noge (u prenesenom smislu naravno).

Nakon godina provedenih sa slomljenim srcima, srcima kojima su ih slomili zgodni muškarci za kojima su žudele, žene samo traže nekoga ko će ih obožavati, ko će ih pohvaliti. A koliko je god ljubav draga – lako je navići se na obožavanje.

Možda prava ljubav ne postoji. Možda gubimo vreme tražeći savršenu romansu. Možda bismo umesto toga trebali pronaći samo pravi pijedestal.

Takve veze duže traju

Studija koju je preneo New York Daily News otkrila je da žene koje se udaju za manje zgodne muškarce imaju srećnije brakove od onih koji se udaju za atraktivne pripadnike jačeg pola.

Muškarcima je izgled njihove partnerke važan jer žele svojoj deci preneti dobre gene. Žene su s druge strane manje opsednute genetikom svoje dece, pa traže stabilnost u muškarcu, a ne samo jake gene.

U sličnoj studiji koju je objavio Časopis za porodičnu psihologiju, od 82 para koja su evaluirana u studiji, parovi u kojima je žena bila atraktivnija od muškarca bili su zadovoljniji od onih u kojima je atraktivnost bila ravnomerna.

Žene će birati obožavanje umesto ljubavi

Sve žene u vašem životu su vam u jednom trenutku ponudile savet – udajte se za muškarca koji vas voli više nego što vi volite njega. Zvuči zastrašujuće kada ste tinejdžer ili u svojim dvadesetima, no u jednom trenutku taj savet postaje savet koji bi trebalo poslušati.

Žene se, više od muškaraca, moraju osećati voljeno. Žene to moraju čuti, videti i razumeti da ih neko ceni. Ne žele da se pitaju kakva su vaša osećanja ili još gore, ne žele da NAGAĐAJU kako se osećate.

Žene su manje površne od muškaraca

Prema Nigelu Barberu,  psihologu i autoru knjige Nauka romantike, kada se radi o izascima i vezama, ženama je njihov izgled važniji negošto je muškarcima njihov.

Ženama su vekovima učene da njihov izgled gotovo uvek ima prednost pred muškarčevim. Muškarci su vezi doprinosili na druge načine, bilo da se radi o fizičkoj spremi, reputaciji, ličnosti i društvenom ugledu.

Barber zaključuje da je ženama sopstveni izgled i te kako bitan, budući da od njega zavisi da li će one uspeti da osiguraju partnera i vezu.

Manje atraktivni muškarci imaju više samopouzdanja

Prema studiji objavljenoj u britanskom Telegraphu, manje atraktivni muškarci imaju više samopouzdanja kada se radi o njihovom izgledu. Samopouzdanje je samopouzdanje – makar bilo i lažno.

Ta pojava objašnjava zašto se manje atraktivni muškarci češće udvaraju zgodnim ženama, dok se zgodni muškarci drže “po strani”.

Izvor: haber.ba
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.