Lepota i funkcionalnost: Ideje za preuređenje dnevnog boravka

Dnevnik boravak bi trebalo da predstavlja najreprezentativniji deo svakog doma, jer je to u prostorija u kojoj vi i vaši ukućani primate goste, ali i provodite najveći deo slobodnog vremena.

Postoji veliki broj različitih stilova koji mogu biti odlična inspiracija za preuređenje vašeg dnevnog boravka, ali je najvažnije stvoriti atmosferu “mirne oaze” u kojoj se osećate prijatno i opušteno.

[tweetherder]Predstavljamo vam galeriju fotografija dnevnih boravaka pre i posle preuređenja[/tweetherder], koje će vam oduzeti dah, ali možda dati ideje i inspiraciju da učinite slično u svom domu.

PRE:

dnevna-soba1

POSLE:

dnevna-soba2

Pretrpan prostor uređen u formalnom stilu, preuređen je u dnevni boravak živih boja i delo je dizajnera Amber Lewis.

PRE:

dnevna-soba3

POSLE:

dnevna-soba4

Neuređen stan u Vašingtonu zasijao je u punom sjaju, kada je pretvoren u funkcionalni dnevni boravak u kom dominiraju veliki televizor i kamin.

PRE:

dnevna-soba5

POSLE:

dnevna-soba6

Mali stan na Manhetnu modernizovan je uz pomoć nameštaja u eklektičnom stilu i “otkrivanjem” prvobitnog zida od cigala. Tekstura prefarbanih cigala je ovoj sobi podarila karakter, a ogledalo je vizuelno proširilo prostor.

PRE:

dnevna-soba7

POSLE:

dnevna-soba8

Nakon rušenja jednog zida kreiran je dnevni boravak “otvorenog koncepta” koji je prostor učinio daleko prostranijim. Plafon i zid sa teksturom na kome se nalazi televizor su ovoj sobi, u kojoj dominira bela boja, dali dodatnu dimenziju.

PRE:

dnevna-soba9

POSLE:

dnevna-soba10

Stari stan je zasijao u “novom ruhu” zahvaljujući modernom nameštaju, novom osvetljenju i prozorima.

PRE:

dnevna-soba11

POSLE:

dnevna-soba12

Neutralan, jednostavan nameštaj je ovom dnevnom boravku dao “dašak” klasike i bezvremenosti. Soba je dekorisana eklektičnom mini-galerijom.

PRE:

dnevna-soba13

POSLE:

dnevna-soba14

Novi nameštaj i Chesterfield sofa transformisali su dnevni boravak u jednom njujorškom stanu. Mežavina dezena i teksture je ovoj prostoriji podarila karakter.

PRE:

dnevna-soba15

POSLE:

dnevna-soba16

Dnevni boravak u ovoj kući na obali mora preuređen je po ideji dizajnera firme West Haddon Hall.

PRE:

dnevna-soba17

POSLE:

dnevna-soba18

Dizajner Nicole Gibbons preuredio je svoj dnevni boravak obogativši ga kombinacijom moderne umetnosti i raznobojnih akcenata.

 Izvor: domainehome.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.