Lepa voditeljka otkrila zašto pije organsko mleko

nina-seničar-imlek

Lepa voditeljka, Nina Seničar, pravi je ambasador zdravog života.

Manekenka i voditeljka Nina Seničar važi za jednu od najlepših žena sa naših prostora, a zgodna Novosađanka nikada nije krila da pažljivo bira namirnice koje unosi u svoj organizam kako bi uvek bila zdrava i u top formi.

Nina je prilikom skorašnje dvodnevne posete Beogradu, uslikana kako pije Bello organic mleko koje po svom sastavu pruža ono najbolje iz prirode.

Bello organic predstavlja idealan izbor za sve one kojima je stalo do zdravog i kvalitetnog načina života. Ova linija proizvoda popularna je među svim istinskim pobornicima zdravog načina života, svima koji vode računa o svom zdravlju i telu. Pored toga, ishrana bogata ovim namirnicama doprinosi i boljem fizičkom izgledu, što se jasno vidi na primeru lepe Novosađanke.

Kako mleko utiče na naš organizam i zdravlje?

Belančevine mleka su neophodne u ishrani čoveka, a njegove mineralne materije važne su zbog dobrog odnosa kalcijuma i fosfora, koji je isti kao u našim kostima.

Laktoza, odnosno šećer, olakšava apsorpciju kalcijuma u organima za varenje, dok je mlečna mast najveći izvor energije u mleku.

Zbog visoke koncentracije dobro iskoristivog kalcijuma i vitamina D, mleko je namirnica koja najbolje čuva zdravlje i snagu naših kostiju.

Čak 99% količine kalcijuma u organizmu nalazi se u kostima i zubima, što ga čini izuzetno važnim za čvrstoću skeleta. Neophodne dnevne doze kalcijuma zavise pre svega od starosne dobi, pa se preporučuje da mlađi od 25 godina dnevno uzimaju od 1.000 do 1.200 mg. stariji od 25 godina od 800 do 1.000 mg.

Koje su prednosti organskog mleka?

Mleko organski gajenih krava ima znatno više vitamina, minerala u tragovima i mikronutrigena nego konvencionalno mleko, ali i tri puta više omega 3 masnih kiselina.

U organskom stočarstvu, nije dozvoljena upotreba lekova i sredstava kao što su antibiotici, sulfonamidi, sedativi, stimulatori rasta, sredstva za podsticanje apetita, veštačke boje, urea, mikroorganizmi. Kao sredstava za uništavanje insekata i glodara mogu da se koriste borovo i kimovo ulje, mineralna ulja, parafinsko ulje, mentino ulje i dr.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.