lego
Omiljene igračke širom sveta – LEGO (foto:Sonny Abesamis/Flickr.com)

Pre samo deceniju, kompanija Lego je bila na ivici bankrota i morala je da se takmiči sa internetom i video igrama, s obzirom da se tržište sve više razvijalo u tom pravcu. Kako bi opstali, sproveli su opsežno istraživanje i došli do zaključka da postoji razlika između roditelja u Evropi i u Americi, te je neophodan drugačiji pristup za svako tržište.

“Američki roditelji ne vole preterano da se igraju sa svojom decom i pomažu im oko igara. Mnogo više vole kada deca sama nauče da se sama igraju” – kaže Anne Flemmert-Jensen, lider u Future Lab razvojnom centru Lego.

Sa druge strane, roditelji u Evropi vole da sede na podu i provode više vremena igrajući se sa svojom decom.

Postavlja se pitanje, šta je bolje, da li su američki roditelji suroviji nego Evropljani ili je to dobro za decu, jer se rano osamostale?

Činjenica je da su [tweetherder]Lego setovi za američko tržište manje komplikovani kako bi deca mogla sama da se igraju[/tweetherder]. Međutim, to nije u suštini surovo, jer je kultura u tom području takva, za razliku od Evrope, gde stalno postoji tendencija o dužem boravku i odrastanju sa roditeljima (kasne dvadesete), dok se Amerikanci rano osamostaljuju.

izvor: fastcompany.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.