Ledena sauna: Bizarni tretman u koji se ‘kunu’ poznate ličnosti

Tri minuta u komori i bićete podmlađeni, odmorni i mršaviji (foto: nymag.com)
Tri minuta u komori i bićete podmlađeni, odmorni i mršaviji (foto: nymag.com)

Nikome starenje ne pada lako i svi želimo da pronađemo magični serum kako bi obrisali tragove godina sa svog lica i izgledamo poput, recimo, večno mlade Demi Moore.

Ali šta je rešenje? Molitva? Vradžbine? Ne. Trik je u krioterapiji, savremenom tretmanu tokom kog provodite tri minuta u komori ohlađenoj na -156 stepeni Celzijusa. Zvuči ludo. Pomalo i jeste. A evo šta treba da znate o tome.

Krioterapija je korišćenje ekstremno niskih temperatura u medicinske svrhe. Jedan tretman obično traje tri minuta i uključuje stajanje u kriosauni, cilindričnoj komori otvorenoj na vrhu. Vazduh oko vas je ohlađen tečnim azotom (koji ne dolazi u konatkt sa vašim telom). Posmatrajte to kao da ste u totalno suvoj, ledenoj, uspravnoj kadi.

Demi Moore redovno odlazi na krioterapiju kako bi zaustavila starenje (foto: Purewow)
Demi Moore redovno odlazi na krioterapiju kako bi zaustavila starenje (foto: Shutterstock)

Ovo doduše nije nikakva novotarija. Ali je trenutno pravi hit među poznatim damama (i muškarcima). Razvjen još 70-ih, ovaj tretman je korišćen za lečenje reume i artritisa, a današnja krioterapija se koristi za smanjenje upala, povećanje performansi kod sportista, uklanjanje bradavica na koži i, da – smanjenje znakova starenja. I još se, navodno, troši oko 800 kalorija za samo nekoliko minuta. Pa, ko ne bi želeo da peoba tako nešto?

Mlada teniserka Genie Bouchard u kriosauni (foto: Twiter)
Mlada teniserka Genie Bouchard u kriosauni (foto: Twiter)

Od Demi Moore preko Kate Hudson do Cristiana Ronalda (koji ovaj uređaj ima kod kuće), poznate ličnosti stoje u redovima isped ovih ledenih komora kako bi izgledale podmlađeno, sveže i mršavo. Ali ako to znači da će nakon toga svako izgledati tako dobro sa 53 godine kao Demi, mi smo definitivno za.

Evo kako to izgleda u praksi:

Izvor: Purewow.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.