Kripton: Zašto moraš da gledaš novu seriju o Supermenu

Foto: HBO GO promo

Govoreći o superherojima, Čovek od čelika nekako je stalno prisutan i iz njegove priče uvek se rađaju nove – bilo da je u pitanju budućnost ili prošlost, kao što je slučaj sa novom serijom koja se zove Kripton.

Ovoga puta, gledaoci se vraćaju nekoliko vekova nazad, kroz Supermenovu istoriju, na planetu Kripton gde je nestao (svi znamo da je kriptonit njegova najveća slabost.) Glumac Kameron Kuf tumači ulogu Seg-Ela, Supermenovog dede, ali pre nego što prestanete da čitate tekst (jer zašto bi iko gledao seriju o dedi, pa još dedi tamo nekog super junaka), obratite pažnju na fotografiju u nastavku.

Upoznajte Supermenovog dedu

Da, Supermenov deda zapravo je mladić, koji je na sopstvenoj planeti izgnanik, još od kako je njegov deda (a Supermenov pradeda) ubijen jer se previše raspitivao o potencijalnim drugim svetovima van njihovog. Zbog toga je kuća El prognana iz društvenog života Kriptona, u kome se različite kuće bore za prevlast – nešto kao Igra prestola.

Onda, jednog dana Seg-El upoznaje Adama Strejndža, posetioca sa planete po imenu Zemlja (tu smo mi!) koji je na Kripton stigao putujući kroz prostor i vreme, a u rukama je držao Supermenov plašt (ovaj iz našeg vremena, jel). Došao je da bi posavetovao Sega o njegovim sudbonosnim susretima koji ga čekaju, iz perspektive sadašnjosti i planete koju Supermen iznova i iznova spašava. “Ovaj plašt pripada tvom budućem unuku,” dramatično mu saopštava Zemljanin. Sada Seg-El mora da spasi Kripton pre uništenja – i mora da radi sve dok se Čovek od čelika ne rodi, jer u suprotnom… ne piše nam se dobro.

Foto: HBO GO promo

Da biste gledali seriju Kripton, ne morate da imate predznanje o superherojima, a ni Supermenu. Ova serija je pravo osveženje baš zbog načina na koji je napisana, ali i priče koja do sada nije ispričana nikada.

Možda zapravo Supermen ne postoji i sve je laž? Saznajte svakog četvrtka na HBO GO, gde nove epizode stižu uporedo sa američkom premijerom.

Registrujte se na HBO GO na adresi www.HBOGO.rs. i dobijate mesec dana besplatnog gledanja ove serije, ali i mnogo drugih:  više od 4000 sati filmova i serija, koje možeš gledati na laptopu, pametnom telefonu, tabletu ili smart TV-u. Prijavi se odmah – prvih mesec dana usluge je besplatno, a možeš uživati u vrhunskim dramskim i humorističkim serijama, blokbasterima, dokumentarcima i koncertima.

TEKST OMOGUĆIO HBO.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.