womens-running-naslovna

Takozvani “plus size” modeli na naslovnim stranama fitnes i modnih magazina su prava retkost.

Popularni magazin Women’s Running napravio je izuzetak i baš takvog modela fotografisao za naslovnu stranu, a ovaj potez naišao je na fantastičnu reakciju i opšte odobravanje na svim društvenim mrežama!

Ako pogledate fotografije u magazinima koji se bave nutricionizmom i fitnesom videćete da su devojke koje poziraju za takva izdanja uglavnom jako mršave. Isti je slučaj i sa fotografijama sa treninga, iz teretane, ilustracijama za najnovije dijete, ali da li je tako i u stvarnom životu?

Da li samo mršave devojke idu u teretanu ili na trčanje?

Naravno da ne!

womens-running-2

“Postoji steretip da su svi koji trče mršavi, ali u praksi to jednostavno nije tako”, izjavila je glavna urednica magazina Women’s Running Jessia Sabor u jednom intervjuu.

*** Ukoliko ste propustili: Svi su joj rekli da izbegava da nosi bikini, jer je predebela – evo njene reakcije 

Upravo ovaj magazin pokušao je da taj stereotip promeni, tako što se po prvi put na naslovnoj strani umesto manekenke sa oblikovanim, vretenastim mišićima našla žena koja je “plus size” model – prelepa Erica Schenk.

Model-Erica-Schenk
Erica se već nekoliko godina uspešno bavi modelingom!

“Ljudi koji vežbaju ili trče različite su građe. Važno je da to znamo i da to slavimo. Mi smo želeli da svi oni koji nas čitaju mogu da vide sebe na naslovnoj strani”,  objasnila je Jessica.

*** Ukoliko ste propustili: Ove fotografije pokazuju kako mediji utiču na svest žena!

Ovu ideju čitaoci magazina i korisnici društvenih mreža prihvatili su sa oduševljenjem. Poruke podrške dolaze sa svih strana, uz komentare da fotografije premršavih devojka, koje su uz to i fotošopirane, treba zabraniti.

Mnogi smatraju da upravo takve naslovne strane i editorijali stvaraju nerealnu sliku o ženama, ali i nerealnu sliku kako žensko telo treba da izgleda i da je ova naslovna strana pun pogodak.

Foto: Instagam, buzzfeed.com
Izvor: buzzfeed.com, mirror.co.uk
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.