(foto: myownchemist.co.uk)
(foto: myownchemist.co.uk)

Iako redovno perete i dubinski hidrirate svoju kosu, posle samo nekoliko nedelja korišćenja pegle ili fena, oštećeni vrhovi su gotovo izvesna pojava. 

Evo nekoliko načina da predupredite ili odložite ovu pojavu:

  • Češće šišajte kosu. Umesto da odlažete odlazak u frizerski salon i čekate po nekoliko meseci između šišanja, uradite to svakih par nedelja, u zavisnosti od dužine kose. Češće šišanje smanjiće mogućnost da vrhovi vlasi ispucaju i da do toga dođe između dva odlaska u salon. Ako ne možete odlaziti tako često u salon, pokušajte sami, malim makazama, da isečete vrhove.
  • Isprobajte kokosovo ulje. Ovo je još jedan odličan način za primenu kokosovog ulja. Nanesite ga na kosu, počevši od korena prema vrhovima, i pustite neka odstoji pola sata. Ovaj dubinski tretman za vašu kosu pomoći će vam da se rešite ispucalih vrhova, ali će takođe i hidratizovati vaše vlasi.

Ukoliko ste propustili: Sve blagodeti kokosovog ulja

  • Žumance za zdravu vlas. Za oštećene vrhove kose možete koristiti i ono što obično doručkujete! Jednostavno izmutite jedno žumance, nanesite ga na kosu, ostavite da deluje 20 minuta, a zatim dobro isperite. Češće dubinski hidrirajte kosu. Ako dodate vlažnost vašoj kosi češće, to vam može pomoći i da se rešite ispucanih vrhova. Zato primjenjujte tretman dubinske hidratacije barem jednom nedeljno.
  • Nanesite maslinovo ulje na kosu. I maslinovo ulje ima široku primenu u kozmetici, naročito kod šampona i balzama, pa je preporučljivo kao još jedna metoda kojom možete ukloniti oštećene vrhove kose. Jednostavno, par kašičica maslinovog ulja ulijte na dlan, protrljajte po kosi, obraćajući posebnu pažnju na vrhove, ostavite da odstoji i kasnije isperite šamponom.
Izvor: budiin.24sata.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.