kim-kardashian
Kim Kardashian je jedna od pokretača ovog trenda

[tweetherder]Šta ako bi vam neko rekao da vam komad odeće može obezbediti figuru iz snova?[/tweetherder]

Zvuči sjajno, zar ne? Predstavljamo vam najnoviji trend među poznatim damama – Korset dijetu!

Naime, Korset dijeta podrazumeva da se korset od sintetičke tkanine, 10 -12 cm uži od obima vašeg struka, svakoga dana nosi između 2 i 6 sati, pet dana u nedelji, a vreme nošenja korseta se vremenom postepeno povećava. Pobornici ove “dijete” tvrde da dok nose korset unose znatno manje količine hrane nego inače, a njen osnovni cilj je da se, uz zdravu ishranu i fizičku aktivnost, oblikuje struk.

Glumica Jessica Alba je u jednom intervjuu izjavila da je upravo korset zaslužan za njen brz gubitak kilograma koje je “nabacila” u drugoj trudnoći. Nakon rođenja ćerke, Jessica je navodno višak  kilograma skinula tako što je svaki dan i svaku noć, tokom tri meseca, nosila dva korseta i “komibinovala” ih sa redovnim treninzima, velikim količinama vode i zdravom ishranom.

“Bilo je jako naporno i znojavo. Ovakav način mršavljenja definitivno nije za svakoga. No, isplatilo se”, tvrdi Jessica.

jessica alba
Jessica Alba takođe priznaje da joj je korset pomogao posle porođaja

Pored Jessice Albe, među pobornicima “korset dijete” nalaze se i njene koleginice, Gwyneth Paltrow i Jennifer Garner.

Gwyneth Paltrow nije samo obožavateljka Korset dijete već i jednog neobičnog kozmetičkog tretmana – više o tome saznajte OVDE.

I reality zvezda Kim Kardashian nedavno je na svom Instagramu objavila fotografiju kako bi se pohvalila svojom novom metodom mršavljenja.

Lepota ili samopovređivanje – pogledajte šokantne fotografije!

Doktorka Kery Peterson, saradnica časopisa Women’s Health, tvrdi da u medicinskom smislu ova dijeta nema nikakvog smisla – korset može učiniti samo da struk izgleda uži nego što jeste i to samo dok se nosi.

”Čak i ako neko uspe da smrša noseći korset, to je zahvaljujući neudobnosti i jačini stiska korseta usled čega se automatski unosi manje kalorija”, tvrdi Petersonova. ”Korset u ovom slučaju može samo naneti veliku štetu vašem zdravlju i uzrokovati vraćanje želudačne kiseline zbog pritiska na stomak  i otežati disanje zbog pritiska na pluća.”

Takođe, nošenje steznika i korseta nije preporučljivo za vreme treninga iz nekoliko razloga – uski steznici i pojasevi mogu otežati vaše disanje, ograničiti pokrete, ali i izazvati pojavu akni na leđima i stomaku usled pojačanog znojenja.

*************************

Nažalost, ne postoji nijedna magična pilula, tretman niti komad odeće koji će vam na bezbedan način oblikovati figuru do savršenstva. Ako želite da smršate i očuvate (ili poboljšate) svoje zdravlje, moraćete da to učinite na “staromodan način” – iz pomoć redovne fizičke aktivnosti i zdrave uravnotežene ishrane!

Predstavljamo vam najefikasnije vežbe za zatezanje stomaka i oblikovanje struka – kliknite OVDE!

Izvor: womenshealthmag.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.