put together in 5 minutes

Svima se desilo da su neka jutra jednostavno teža od drugih – zaboravili ste da uveče podesite alarm ili ste se uspavali, a za 5 minuta bi trebalo da ste na poslu. Ne preostaje vam ništa drugo već da požurite i odredite koji su vam poslovi kod spremanja prioritetni.

Sređivanje pod pritiskom u trenutku kada ludite zbog propuštanja važnog sastanka ili šefovih kritika nije nimalo lako, a još ako ste u vremenskoj stisci stvari postaju gore. Zato smo za vas sakupili savete nekih od eksperata u ovoj oblasti i pokazaćemo vam [tweetherder]kako da za samo pet minuta i manje budete spremni i izađete iz kuće izgledajući profesionalno i uglađeno[/tweetherder]. I sve ovo ne samo da je veoma izvodljivo, već je i mnogo lakše nego što mislite.

1. Ujednačite ten

Apply-BB-Cream

Frizerka i šminkerka iz Njujorka Eden Di Bianco savetuje da na lice stavite hidratantnu kremu u boji ili BB kremu, koja će vam uštedeti vreme između priprema vašeg lica za nanošenja šminke. “Prozračna, srednje nijansirana krema ili BB puder će vam pomoći u izjednačavanju tena i delovaćete sveukupno sređenije”, objašnjava Eden.

2. Izborite se sa tamnim krugovima ispod očiju

dark-eyes-header

Čak i ako ste duže spavali, mogu se i tada pojaviti tamni krugovi ispod očiju, kao kada niste imali dovoljno sna tokom noći. “U ovom slučaju, nanesite korektor za podočnjake čija boja vuče na žuto, koji će vam pomoći da neutrališete crvenilo ili razliku u tenu, pa će vam oči nakon toga izgledati sveže i odmorno”, kaže Ami Shvartzman, jedan od direktora u Osmosis Skincare.

3. Prosvetlite usne, oči i obraze

makeup_cheek_blush

Koristite rumenilo u gelu ili kremi da bi istakli svoje usne i jagodice. “Svetle boje lagano nanete vam daju svežiji izgled i doprinose da privučete pažnju okoline, čak i ako ste se spremali samo pet minuta”, kaže šminkerka Di Bianco i dodaje: “Za krupnije oči ne zaboravite maskaru.

4. Prihvatite svoju umršenu kosu

easy-messy-hairstyles

Nick Stenson, frizer poznatih, kaže da je najbolje da prihvatite svoju frizuru iz kreveta i učinite što više možete od nje, pošto verovatno u tako kratkom roku nećete imati vremena za pranje i sušenje kose: “Kada se probudite, kosa vam je već poprimila neki oblik tokom noći od prevrtanja po krevetu, tako da nemojte da se borite protiv nje i pokušavate da je ukrotite”, savetuje Stenson. “Dodajte još malo teksture tako što ćete na brzinu uviti veliki pramen kose, protresite ga i naprskajte lakom za kosu i dobićete svež i lagan izgled koji će delovati kao da ste upravo to imali na umu.”

Ako vam je kosa ipak malo više umršena, prihvatite savet Randi Petersona, frizera pop dive Mariah Carey, i odlučite se za opuštenu punđu. Ali ako imate šiške, možda ćete njih morati na brzinu da operete i osušite da bi ipak izgled bio profesionalan i poslovan.

5. Ne razmišljajte previše o odeći

causal clothes

Jednostavno kombinovanje je ono na šta se morate fokusirati u žurbi. Proslavljeni stilista Annette Harris, koja u Vašingtonu svakodnevno radi sa poslovnim ljudima i političarima, kaže da je trojstvo – haljina, neki upaljiv komad nakita i salonke dobitna kombinacija za trenutke kada ste u velikoj žurbi. “Najbrži i najlakši izgled za dame je haljina. Kod nje nema previše razmišljanja, što je naravno ključno kada ste u trci sa vremenom. Upadljiva ogrlica vam dodaje na wow faktoru, a i na odrazu vašeg ličnog stava.”

Još jedna od mogućnosti, ako niste izdepilirali noge ili ne možete da nosite haljinu na poslu, su klasične, crne pantalone, strukirani blejzer i obična majica ispod, ukombinovani sa velikom ogrlicom i salonkama. “I ovo je još jedan klasičan izgled koji se brzo i lako kombinuje, a zahteva samo jedan ili dva komada garderobe više.”

Izvor: Stylecaster.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.