zombie1

Umetnost nisu samo portreti lepih ljudi i bajkoviti pejzaži. Često se kroz slike i karikature prikazuju i negativne stane sveta i društva i sve one promene koje se u njemu događaju. A za umetnika Steve Cuttsa mnogo stvari koje nas okružuju zahtevaju veliku i hitnu promenu.

Posao ne bi trebalo da bude degradirajuća i dosadna trka pacova za svemoćnim dinarom koja usput ruši sve vaše snove i polako vam uzima dušu. Kozumerizam ne treba da nas steže poput obruča i ima tako snažan uticaj na naš celokupni život. I društvene mereže su u današnjem svetu uzele neverovatnog maha da nam se čini da više živimo u virtuelnom svetu nego na ulicama i u parkovima.

Steve Cutts je ilustrator i animator iz Londona, koji je pred sobom imao izbor – ili će raditi u McDonaldsu ili će studirati primenjene umetnosti. Ne treba reći da je izabrao drugu opciju i danas svojim filmovima i karikaturama kritikuje moderno društvo. Ističe da je ljudska ludost za njega nepresušan izvor inspiracije.

Njegove ilustracije pogađaju pravo u srž problema koji se tiču svih nas. Živimo u potrošačkom društvu koje opstaje na brzoj hrani, sate provodimo prilepljeni za ekrane mobilnih telefona i televizora i okruženi smo ljudima koji ne prezaju ni od čega da bi došli do uspeha. Takvo okruženje nije zdravo ne samo za nas same, nego i za svet koji nas okružuje. Pa šta možemo da učinimo da bi bio bolji, a i mi sa njim?

Evo kako je Cutts video ljude i svet u kome živimo danas:

bullbathroom11 carcash13 cartoon5 cashbrand4 corporatezombie14 dead-animals15 fatdude3 iphonelife6 rat2 ratsubway5 santa10 scaredpeople8 trashpile12 wierdpeepsrunning9 world7 zombie1

Izvor: BoredPanda.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.