Kakva raskoš: 7 najskupljih haljina svih vremena

haljine

Ako postoji odevni predmet koji svaku ženu može učiniti neodovoljivom onda je to svakako – haljina!

Haljine dolaze u različitim bojama, dezenima, dužinama i krojevima, ali postoji svega nekoliko njih koje se ističu vrtoglavo visokim cenama od po nekoliko miliona dolara.

Sigurno vas zanima kakve su to haljine? U nastavku teksta vam predstavljamo 7 najskupljih.

Slavuj haljina

Nightingale-of-Kuala-Lumpur

Ova haljina je najskuplja haljina na svetu sa cenom od 30 miliona dolara! Dizajnirao ju je Faiyzali Abdullah, jedan od najcenjenijih maležanskih dizajnera. Haljina je napravljena od svile i satena. Ukrašena je dijamantima i sa preko 733 Swarovski kristala! Prvi put je prikazana na modnoj reviji 2009. godine.

Abaya haljina Debbie Wingham

Black-Diamond-Dress-by-Debbie-Wingham

Ova haljina dizajnirana je od strane Debbie Wingham, poznate dizajnerke iz Londona, a sašivena je u Dubaiju. Ukrašena je sa preko 2.000 crnih, belih i crvenih dijamanata, a cena haljine je 17.6 miliona dolara.

Dijamantska haljina Scotta Henschela

incredibly_expensive_dresses_13

 

Dizajn ove haljine je inspirisan izgledom paukove mreže, a krasi je preko 3.000 dijamanata. Prvi put ju je nosila poznata pevačica Samanta Mumba 2004. godine na premijeri filma Spiderman. Cena ove haljine iznosi 9 miliona dolara.

Crna dijamantska haljina Debbie Wingham

The-World’s-Most-Expensive-Black-Diamond-Dress-by-Debbie-Wingham-2

Crnu dijamntsku haljinu je kreirala, u tekstu već spomenuta, kreatorka Debbie Wingham iz Londona. Na haljini se nalazi preko hiljadu crnih i belih dijamanata koji su raspoređeni njenom dužinom, a njena izrada je trajala čak šest meseci. Njena iznosi 5.5 miliona dolara.

Dragocena haljina Marie Grachvogel

Maria-Grachvogels-precious-dress

Ova haljina je prvi put nošena na reviji Marie Grachvogel 2005. godine. Na sebi ima 2.000 dijamanata, a sašivena je od svile. Cena haljine je 1.8 miliona dolara.

Haljina Merylin Monroe

Marilyn-Monroe’s-“Happy-Birthday”-dress

Vrednost haljine koju je Marylin Monroe nosila na proslavi John F. Kennedijevog rođendana procenjena je na 1.3 miliona dolara. Dizajnirao je poznati američki dizajner Berhaulto 1961. godine posebno za tu priliku.

Zlatna haljina Ginze Tanake

Gold-Coin-Dress-by-Ginza-Tanaka

Ginze Tanake je jedna od najpoznatijih japanskih dizajnerki. Njena druga najluksuznija stvar koju je kreirala je upravo ova zlatna haljina sačinjena od 15 hiljada zlatnih novčića donesenih iz Australije. Prvi put je prikazana na reviji u Tokiju 2007. godine, a cena iznosi 267.948 dolara.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.