Kako treba da izgleda profesionalna šminka za posao?

Foto: Pixabay

Kao što je za posao važno izabrati odgovarajuću odeću, bitno je kako i koliko se našminkati. Šminka najviše zavisi od toga o kakvom je radnom mestu reč i kako izgleda konkretni radni dan, podrazumeva li kontakte sa više ljudi, sastanke sa poslovnim partnerima ili ništa od toga. Trebalo bi je iskoristiti da se istakne svoja prirodna lepota i sakriju eventualni nedostaci.

Ukoliko radite sasvim običan kancelarijski posao, gde nema propisanog dres koda, čak ne morate ni da se šminkate, ako ne želite, ali bi ipak valjalo staviti malo mejk apa, makar tanji sloj pudera i ruž, jer žena tada izgleda urednije, prijemčivije, društveno prihvatljivije.

Međutim, ukoliko često imate sastanke ili ste na visokoj poziciji u firmi, veoma je važno kako izgledate a to znači i kako ste se našminkali.

U svakom slučaju, pravilo je da šminka za posao treba da bude umerena, nikako napadna, linije i nijanse da budu nežne i blage.

Ona podrazumeva prvo hidratantnu kremu, te lagani puder i rumenilo, maskaru i ruž za usne. Što se ruža tiče, on ne sme da bude jarkih ili tamnih boja, jer one deluju napadno i grubo. Zato samo nežne nijanse.

Kao i kod ruža i kod rumenila valja biti veoma umeren, jer previše rumenila, još ako je jače boje, deluje i neukusno i neprirodno i neprofesionalno.

Ni debeli slojevi ajlajnera nisu nešto čime ćete se proslaviti i privući pozitivnu pažnju. Zato samo tanak sloj uz liniju trepavica, piše ddl.

Ni nokti ne smeju da budu previše upadljivi, bitno je da su uredni i negovani a što se laka tiče preporučljivo je da i on bude u nekoj nežnoj nijansi.

Poželjno je uvek imati pri ruci puder, ruž, rumenilo i lak za nokte u nijansama sa kojima ste došli na posao, kako biste tokom dana po potrebi mogli šminku da popravite.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.