Angela je za 4 godine izgubila preko 30 kilograma (foto: Facebook)
Angela je za 4 godine izgubila preko 30 kilograma (foto: Facebook)

Angela Crickmore, 36-godišnjakinja iz Londona, je uspela da izgubi preko 30 kilograma otkriva [tweetherder]kako je njen novi, zdraviji način života doveo do kraha njenog braka[/tweetherder]. Tokom školovanja, Angela je bila mršava, ali se u 20-im dosta ugojila i stalno razmišljala o tome kako da smrša. Htela je čak da se podvrgne gastričnom bajpasu. Kilogrami su se gomilali, a ona krivi svoj nezdravi način života za to: odlazak na posao, kuvanje i sedenje ispred televizora. Prijatelji su je ohrabrivali da promeni nešto i izgubi kilograme, ali ona je insistirala na tome da je srećna. Ona o tome kaže: Osećala sam se srećno. Moj suprug je mislio da sam prelepa. Ali spoljašnji pritisak od porodice i prijatelja me je učinio vrlo nesigurnom u sebe, otkriva Angela. Ona dodaje i nije volela mnogo da vežba, a njen suprug se uglavnom odmarao nakon posla. Vikendom su obično odlazili kod njegovih na ručak i razgovor.

Kaže da je nezdav način život kriv za njenu gojaznost (foto: Facebook)
Kaže da je nezdav način život kriv za njenu gojaznost (foto: Facebook)

Inspiraciju za gubljenje kilograma je dobila o svoje prijateljice, koja je decembra 2011. došla u posetu nakon što je smršala skoro 10 kilograma. “Rekla sam sebi, ‘Ako ona to može, možeš i ti'”, priča Angela i kaže da je na internetu potražila recepte za dijete i pronašla jedan članak koji je govorio o mršavljenju na taj način što se jede na svaka tri sata. “Najpre sam bila sumnjičava što se toliko jede kada želite da smršate, ali morala sam nešto da preduzmem, jer do tada ništa nije imalo efekta”, priznaje Crickmorova. Porcije hrane su se smanjivale i postale zdravije, uprkos činjenici da je češće jela. Unosila je dosta nemasnog mesa, batata, avokada i orašastih proizvoda i kilogrami su počeli da se tope te je Angela je uskoro dobila motivaciju da krene sa laganim treninzima.

Pronašla je savršenu dijetu kojom nije gladovala i pomoću koje je uspela da smrša (foto: Facebook)
Pronašla je savršenu dijetu kojom nije gladovala i pomoću koje je uspela da smrša (foto: Facebook)

Priznaje da se  u početku osećala preteško i posramljeno da ide u teretanu,  pa je pronašla par starih patika i krenula da šeto u lokalnom parku. Suprug bi je odvezao i čekao u kolima. “Želela sam da džogiram, ali posto sam bila predebela, najpre sam krenula sa brzim hodanjem. Svakodnevno sam trenirala, po kiši i suncu, sat vremena i, kako sam mršavila, počela sam i da trčim”, priča Angela. Osam meseci kasnije, konačno je stekla samopouzdanje da se učlani u teretanu. Njen novi plan ishrane je zahtevao i potpuno novi način spremanja obroka, kao i posmatranja hrane. “Iako su bili u mogućnosti da jedu sve bez da se ugoje, moj suprug i sin Luy nisu želeli da učestvuju u mom novom režimu ishrane niti da mi se čak pridruže u šetnji”, priznaje Angela. Ona je na kraju prestala da kuva za njih i rekla im da sami moraju da se pobrinu za svoju ishranu. To je opisala kao neku vrstu odbrambenog sistema kako bi sprečila sebe da uništi sav napor koji je uložila u mršavljenje. Mesečno je gubila oko 4,5 kg, i od konfekcijskog broja 46 spala na broj 34.

POčela je redovno, najpre, da hodam a zatim i trči u lokalnom parku (foto: Facebook)
POčela je redovno, najpre, da hodam a zatim i trči u lokalnom parku (foto: Facebook)

“Obožavala sam novu sebe, bila sam mnogo aktivnija i želela više od života. Htela sam da pešačim, kampujem, putujem, upoznajem ljude. Zato sam postala toliko aktivna da sam prestala da gledam TV”, otkriva Angela.

Iako pre samo nekoliko godina nije ni smela da kroči u teretanu od sramote, danas radi kao fitnes trener i model (foto: Facebook)
Iako pre samo nekoliko godina nije ni smela da kroči u teretanu od sramote, danas radi kao fitnes trener i model (foto: Facebook)

Međutim, nedugo zatim počeli su da se pojavljuju prvi problemi u braku. Angela veruje da je njen novi, zdraviji način života doveo do raskoraka između njenog supruga i nje, jer su imali različite prioritete u životu. Doneli su tešku odluku da se rastanu nakon devet godina braka i Angela je trenutno sama. Ipak, ne žali što je iz korena promenila život i postala osoba kakva je danas. Nakon što se zainteresovala za bodibildig, stekla je diplomu iz sportske ishrane i sada se nada da će svoj gubitak kilograma pretvoriti u karijeru i postati trener fitnesa. “Želim da pomognem ljudima. To me usrećuje”, priznaje na kraju Angela.

Izvor: Dailymail.co.uk
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.