Kako ISHRANA utiče na starenje kože?

Izaberite pravu hranu za lepotu kože lica (foto: rejuvenate.org)
Izaberite pravu hranu za lepotu kože lica (foto: rejuvenate.org)

Postoji dublje značenje izreke ‘verujte svom stomaku’ kada je u pitanju nega kože.

U knjizi o nezi lica, omiljenoj među poznatim damama, Younger Skin Starts in the Gut, doktorka Nigma Talib objašnjava kakav uticaj na vaše lice imaju gluten, mlečni proizvodi, šećer ili vino. Ona tvrdi da može, čim vas pogleda, da pogodi koja od ovih namirnica je zaslužna za bore, nadutost ili otekline na licu.

“Hrana koju jedemo će se kad-tad pojaviti na vašem licu”, kaže doktorka Talib. “U svojoj dugogodišnjoj karijeri sam se susrela sa četiri osnovna tipa lica. To su glutensko lice, lice pod uticajem mlečnih proizvoda, lice pod uticajem šećera i ono od alkohola. Ne samo da ove namirnice uzrokuju prerano starenje, već izazivaju nadutost, neželjene akne, crvenilo na koži i pigmentaciju”.

Nakon što se problemi na koži jave, većina pokušava da ih reši losionima i kremama, ali zašto ne bi akne ili crvenilo sprečili i pre nego što nastane. Postoje dva načina, prema rečima doktorke Talib, na koja možete sprečiti prerano starenje kože. Možete zakazati termin kod nje ili dve nedelje izbaciti iz ishrane ove štetne namirnice. Umesto njih jedite voće, povrće i prirodne žitarice (kvinou ili integralni pirinač). Nakon perioda od 15 dana, polako ih dodajte svakodnevnoj ishrani i primetićete velike promene na svojoj koži.

Evo kako možete prepoznati šta vašem licu najviše smeta i šta bi trebalo da izbacite iz ishrane kako bi sprečili starenje kože.

Wine-Face Sugar-Face Gluten-Face Dairy-Face

Izvor: Popsugar.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.