Kako da vam oči izgledaju veće: Mali trikovi za savršen pogled

Sve je u tehnici koju možete savladati lako uz sledeće savete (foto: Pinterset)
Sve je u tehnici koju možete savladati lako uz sledeće savete (foto: Pinterset)

Većina žena želi krupne oči, sa naglašenim trepavicama kojima će jednim pogledom svakog oboriti s nogu. Ali [tweetherder]kako postići da vam oči izgledaju veće?[/tweetherder] Sve se uglavnom svodi na tehniku šminkanja, tako da ćete uz malo vežbanja ovladati korišćenjem senki, maskare i uvijača kako bi imale holivudski pogled.

1. Koristite belu senku

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Ne treba da je nanosite preko gornjih kapaka. Olovkom ili malom četkicom nanesite malo bele senke na unutrašnji ugao oka. To će im dati svežinu i otvoriće ih, pa će tako delovati veće.

2. Pobrinite se za trepavice

Naravno, nanećete maskaru, ali pre toga posegnite za uvijačem. On će ih postaviti gde treba i dati oku širinu. Ako vam odgovara, možete staviti i veštačke trepavice, ali ne preterujte, te ih samo nanesite u jednom sloju. Donje trepavice nemojte dirati, jer, ako ih preopteretite, one će zapravo smanjiti vaše oči.

3. Oblikujte obrve

Debele obrve su sada u trendu, ali njima je potrebno malo više održavanja. Pobrinite se da budu iščupane kako treba i bez suvišnih dlačica koje štrče. Obrve moraju da budu u srazmeri sa vašim oblikom lica, i obavezno vodite računa o tome kada ih sređujete.

4. Prava boja lajnera

Od vas zavisi koju boju i kako ćete naneti lajner na očni kapak. Mnogo je načina na koji vam lajner može pomoći da vam oči budu što veće, zato pronađite svoju metodu i držite se nje. Ali opet, možete i eksperimentisati: nanesite ga samo na polovinu kapka, isprobajte različite nijanse ili lajnere na bazi gela ili kajal.

5. Isprobajte različite nijasne senke

Ako koristite dve različite boje senke, onda ćete zaista istaći svoje oči. Ali potrudite se da se držite svetlije palete. Neka nijanse budu u skladu sa bojom vaše kože, očiju i kose, a svetli tonovi senke će svačije oči učiniti krupnijim.

6. Usne u svetloj nijansi

Jedan od načina da istaknete oči je da ih potpuno zanemarite. Ne koristite senku, zaboravite na maskaru i ajlajner. Umesto toga, namažite svetao ruž ili sjaj na usne. Ovakav odnos će učiniti da vam oči dođu do izražaja na licu.

7. Distribucija senke

Igrajte se bojama i načinom na koji ćete ih naneti na oči. Ako prave nijanse nanesete ravnomerno na kapak, svakako će vam oči biti veće. Ali postoji i bolji trik. Šminkeri savetuju da je bolje senku naneti na sredinu linije trepavica, jer je ovo najširi deo oka, pa će njegovo naglašavanje učiniti da vam oči deluju krupnije.

8. Plava boja

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Hladniji tonovi, poput plave, pomažu da belina vaših očiju dođe do izražaja i učini ih da deluju veće u isto vreme. Ne plašite se da eksperimentišete sa plavom olovkom za oči i koristite je umesto crne, koja može otežati i smanjiti vaše oči. Plavi tonovi pomažu da oči deluju svetlije i krupnije.

9. Korektor

Ako imate tamne kolutove ispod očiju, oni mogu učiniti da vam oči deluju manje nego što jesu. Svetlim korektorom pokrijte unutrašnju stranu oka i oblikujte liniju ispod obrva kako bi prosvetlili oči i sakrili neželjene podočnjake. Tako će vam oči doći do izražaja i delovaće krupnije.

10. Ombre

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Jedan od najboljih načina d oči učinite krupnijim je obmre efekat. Za ovo su vam potrebne nijanse iz iste palete boje. Svetliju nijansu nanesite na koren kapka, a sve tamnije i tamnije na spoljašnost. Ovo će očima dati određenu dimenziju i otvoriti ih u potpunosti.

Izvor: Fashionstylemag.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.