Kako da skinete lak za nokte sa apsolutno svake površine

nail_polish

Koliko god se trudile, ne možete, a da ne prospete bar kap laka za nokte pa nekoj površini. Ali i ako umažete omiljenu suknju, kauč ili sto, to ne mora značiti i da su upropašćeni zauvek. Što pre reagujete, bolje ćete ukloniti fleku, a većinu površina možete očistiti sredstvima koja već imate u kući.

Nail-Polish-off

Uklanjanje laka sa drvenih površina

Prvo pravilo: nemojte pokušavati da acetonom skinete lak sa drveta. To će svakako uništiti gornji, završni sloj površine i ostaviti još veće i gore mrlje. Mnogo jednostavniji način da očistite lak sa drveta je da mrlju poprskate lakom za kosu, ostavite da deluje 20-ak sekundi, a onda obrišete. Možda ćete proces morati da ponovite nekoliko puta, ali je ipak delotvornije od trajne fleke na vašem omiljenom komadu nameštaja.

Nail-Polish-off-a-Shirt

Uklanjanje laka sa tkanine

Jedan od najčešćih problema sa lakom za nokte, ali i najzahtevniji za rešavanje. Sredstvo za skidanje laka dolazi u inetrakciju sa tkaninom i bojama u njoj (jer je on ustvari razblaženi acetat), pa najbolje na parčetu materijala najpre probati i videti reakciju. Ako koristite aceton na tekstilu, morate ga odmah zatim oprati. Ako pak skidač laka nije pogodan za tu vrtu materijala, opet iskoristite lak za kosu. I hemijsko čišćenje će verovatno ukloniti mrlju sa površine.

nail polish

Uklanjanje laka iz kose

Ako ste došli u situaciju da vam je i kosa, zajedno sa noktima, umazana u lak, rešenje je prilično jednostavno. Ako se lak još uvek nije osušio, uzmite skidač laka koji ne sadrži aceton i provucite ga kroz umrljane vlasi kose. Ako je ipak suv, regeneratorom ili uljem za kosu masirajte mrlju dok se komadići sasušenog laka ne budu skinuli.

polish in carpet

Uklanjanje laka sa tepiha

Najvažnije je, najpre, koje je boje tepih. Ako je svetao ili beo, koristite skidač laka koji ne sadrži aceton. Ako je tamnije boje i niste sigurni da li će skidač odreagovati sa bojom tkanine, naprskajte lak za kosu ili utljajte alkohol, a onda upijte višak tečnosti čistom, suvom krpom. Još jedno od odličnih rešenja je korišćenje najobičnijeg sredstva za brisanje prozora koje ćete poprskati po mrlji od laka, obrisati krpom, ponovo naneti, brisati i tako dok se sav lak iz tepiha ne ukloni.

 

Izvor: Popsugar.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.