seksi
foto: blog.badonlinedates.com

Pored svih trendova i dijeta za mršavljenje, [tweetherder]postoji jedan univerzalan recept za mršavljnje – orgazam.[/tweetherder]

Pored uravnotežene ishrane, orgazmi i redovan seks, pomažu kod slabljenja želje za hranom, samim tim podstiču mršavljenje, a evo nekoliko prednosti upražnjavanja seksa, koje se odražavaju na fizički izgled i smanjenje telesne težine.

1. Seks čini da stomak bude ravan

Česti orgazmi i oslobađanje oksitocina smanjuju kortizol, hormon stresa i glavni uzrok stvaranja masti na abdominalnom delu.

2. Seks je najbolji oblik vežbanja

Dobar seks je ekvivalent jačem kardio treningu ili yoga treningu. dobro utiče na puls, sagoreva istu količinu kalorija i gradi snagu i izdržljivost. Pored toga, postoje određene seksualne poze, koje posle dužeg upražnjavanja jačajaju manje grupe mišića, slično kao kod pilates treninga.

3. Seks poboljšava imunitet

Hemikalije koja se oslobađaju na putu do orgazma i tokom orgazma su najbolji lek za vaše telo. Podstiču raspoloženje, poboljšavaju metabolizam, jačaju imunitet, smanjuju stopu rizika od srčanog udara i srčanih bolesti generalno.

4. Seks donosi emocionalno i mentalno spokojstvo

Ljubav i seksualna povezanost čini da se osećate mirno, a pored toga želja za hranom je mnogo slabija.

Da vidmo šta kaže stučnjak, Dr. Dean Ornish:

“Ljubav i intimnost su ključ koji čini da se osećamo bolesno ili zdravo, uzrokuju tugu i donose sreću, teraju nas da patimo i vode do izlečenja…Ne znam nijedan drugi faktor u medicini – ne dijete, ne pušenje, ne vežbanje, ne stres, ne geni, ne lekovi, ne operacije – koliko veliki uticaj imaju kvalitet života, utiče na bolesti i prerane smrti.”

Prava hrana je povezanost, intimnost, deljenje nežnosti, zagrljaja i topline. Tada se osećamo dobro, zdravo, mirno i to je ključ kvalitetnog života koji povlači sa sobom mnoge druge stvari.

Izvor: mindbodygreen.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.