Kada si na ivici da odustaneš od vežbanja samo ponovi u sebi ovo!

(foto: fitness-fan.co.uk)

Bez obzira da li vežbate svakodnevno ili s vremena na vreme, sigurno postoji onaj momenat usred treninga kada želite da odustanete jer ste na ivici snage. Ne brinite, to se dešava i najboljima, a neke od svojih mantri koje ponavljaju u takvim trenucima su podelili sa vama profesionalni sportisti i treneri.

  • “Uvek kažem sebi da je ova nelagodnost samo trenutno i pomislim na sve one momente u kojima mi je trening prijao. Ponavljam to u sebi dok ne počnem da se osećam bolje jer znam ako odustanem da ću se osećati razočarano. Uvek podsetim sebe da je ovo jedini momenat u danu kada mogu da dokažem svoju fizičku sposobnost. Ako je ne dokažem onda sam protraćila dan. Imam dva izbora: da budem bolja sutra ili da ostanem na istom.” (Holly Perkins)
  • “Računam da je trening počeo tek onog momenta kada mi postane teško. Tada pomislim da je došao jedini deo treninga koji je koristan.” (Muhammed Ali)
  • “Ponekad bih se u toku trke ili treninga osećala kao da želim da odustanem i uveravala sam sebe da ja to ne mogu. A onda sam pronašla jednostavnu mantru. ‘Kopaj. Teraj dalje. Bori se. Navali. Diši. Ne daj se.’ I tako ponavljam te reči ukrug. I, da, na kraju to uvek bude propraćeno rečenicom: ‘Uspela si.'” (Kourtney A. Thomas)
  • “Kad god pomislim da odustanem kažem sebi: ‘Kako se postaviš ovde tako ćeš se isto postaviti i u životu’, a onda pitam sebe da li želim da steknem naviku da budem onaj koji lako odustaje. I onda to jednostavno uradim do kraja.” (Mike Donavanik)

(foto: eiltas.co.uk)

  • Može vam zvučati čudno, ali prvo pitanje koje postavim sebi je to da li ću istrajati u ovome ili ću se vratiti nekog drugog dana da vežbam. Ako odlučim da istrajem pustim neku preglasnu metal muziku i fokusiram se na dejstvo svakog pokreta i razmišljam kako on utiče na moje mišiće.” (Mike T. Nelson)
  • “Trudim se da duge treninge podelim na manje celine. Ako treba da pretrčim, na primer, 2 i po kilometra, podeliću to svoje trčanje na manje mini-treninge u kojima pretrčavam po pola kilometra, a onda napravim pauzu u kojoj pijem vodu i odmaram. Za to vreme sklopim oči i dva minuta razmišljam o sledećem cilju koji sam sebi zadala i koji ću postići.” (Janet Hamilton)
  • “Uvek sebi kažem:’Nisi ustala ovako rano da bi došla samo da gledaš u sprave u teretani. Uvek negde, na nekom kraju sveta, u tom momentu daje sve od sebe, podiže teži teg ili trči brže, pa mogu i ja. Pomislim i na to kako se uvek osećam dobro posle treninga i zapitam se da li sam se ikada pokajala što sam isterala trening do kraja.” (Marta Montenegro)

Izvor: womenshealthmag.com

Foto: fitness-fan.co.uk

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.