Još uvek ste singl? Evo šta vas sprečava da pronađete ljubav!

singl-devojka
Da li ste još uvek u potrazi za pravim muškarcem?

Pronalazak pravog partnera i nije nimalo jednostavna stvar -problem se često nalazi u nama samima, jer zbog pogrešnih uverenja ne uspevamo da pronađemo tu posebnu osobu.

Predstavljamo vam šest najčešćih grešaka koje morate da izbegnete kako biste pronašle  “onog pravog”:

1. Verujete da se muškarcima dopada određeni tip žena

Ako idealizujete određeni tip žene, verovatno ćete misliti da i muškarci misle isto kao i vi. Međutim, niste u pravu. Kada su žene u pitanju, muškarci imaju različite ukuse, a što je još važnije – ne vole površne žene. Njima je najvažnije da se žena dobro oseća u svom telu i da je sigurna u svoj izgled i inteligenciju. Ako i sami imate ovaj problem, obavezno radite na stvaranju jačeg samopouzdanja.

2. Često se upoređujete sa drugim ženama

Poređenje je nešto najgore što možete da uradite, jer obično završi omalovažavanjem vlastitog izgleda i vrednosti. Bez obzira da li smatrate da ste bolji ili lošiji od druge osobe, negativnost iljubomora će biti ukorenjeni u nesigurnosti i nedostatku ljubavi prema sebi. Počnite drugačije da gledate na osobe oko sebe. Fokusirajte se na njihove (ali i svoje) dobre i lepe strane. Ne ustručavajte se da date kompliment pa ćete i sebe videti u boljem svetlu.

*** Ukoliko ste propustili: Želite da budete srećni? Ne upoređujte se sa drugima!

3. Smatrate da morate da “glumite” kako biste privukli savršenog muškarca

Najveći problem je kada mislite da niste dovoljno dobri i da morate da glumite kako biste privukli pažnju muškarca koji vam se sviđa. Međutim, jedini način da stvorite trajnu, održivu i bezuslovnu vezu punu ljubavi je da budete ono što jeste. Ništa drugo ga neće zadržati pored vas. Dajte sebi šansu da budete veseli i opušteni. Ne postoji ništa privlačnije od žene koja je svesna koliko vredi i koja zna šta hoće.

4. Zacrtali ste kakav treba da bude vaš idealni muškarac

Sigurno je najbolje da pronađete partnera koji je savršen u svemu. Međutim, za to postoji mala mogućnost. U glavi možda imate sliku kakav bi on trebalo da bude i ne želite ništa drugačije od toga. Umesto da se fokusirate na njegov fizički izgled, obratite pažnju na njegove osobine. Njegova strast i ambicije su mnogo važnije od super posla kojim se bavi (a koji ga verovatno ne čini srećnim). Umesto savršenih fizičkih atributa, potražite muškarca koji poseduje razvijen i otvoren duh. Fokusirajte se na kvalitete koje se kriju ispod površine, jer će upravo one uticati da vaš zajednički život bude baš onakav kakav želite.

*** Ukoliko ste propustili: 10 osobina koje krase izuzetno privlačne muškarce

5. Vaša reč mora da bude poslednja

Igranje igrica nije zabavno na duge staze i samo stvara osećaj nepoverenja i konkurencije u vezi. Kada između partnera vlada večita borba ko će da vodi glavnu reč, tu mora da postoji i strah od ranjivosti. To je zbog toga što smatrate da jedino kontrolom i doslednošću možete da dokažete svoju nadmoć. Međutim, ono što će da se dogodi je to da će on da postane nezainteresovan i da ode, a vi ćete ostati slomljenog srca. Umesto toga, pokušajte da budete na istoj strani, da pronađete kompromis i da oboje jednako dajete i primate. Uostalom, ako pokušate, shvatićete da je odličan osećaj diviti se, ali i biti predmet divljenja.

6. Mislite da je prekasno za sve

Ako sami sebe ubedite da ste propustili šansu, doći ćete u situaciju da prestanete da se nadate. U suštini, sami sebi govorite da ono što istinski želite, jednostavno ne možete da imate. Sami sebe odbijate pre nego što ste i imali priliku da budete odbijeni. Zaboravite na stare navike i počnite da razmišljate pozitivno. Ubedite sami sebe da na svetu postoji osoba koja čeka samo na vas. Zaboravite na brigu i počnite da verujete da će i vama da se dogode dobre stvari.Ljubavne može da se isplanira, ona se jednostavno dogodi. I dok čekate “onog pravog”, pokušajte ostvarite bolju i lepšu vezu sami sa sobom.

Foto: rantdating.com
Izvor: stil.rs
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.