Još jedan trend: Na tržište stigla mašina za mršavljenje

mrsavljenje
Foto: B92

Mašina Aspire Assist je kontroverzna naprava koja omogućava ljudima da hranu koju su progutali i koja se nalazi u želucu ispumpaju pre nego što nastupi varenje. Zvuči malo bolesno, zar ne? Međutim, kako bilo, njena popularnost raste!

Naprava je bila dostupna samo u nekim delovima sveta, ali čini se da popularnost raste, jer će se uskoro naći u prodaji i u Velikoj Britaniji, gde je dolazak izvazvao niz reakcija, od kojih neke, očekivano, nisu bile pozitivne.

Iako se korisnici mogu pohvaliti odličnim rezultatima (neki su izgubili i 45 kilograma), kritičari tvrde da ovaj izum samo omogućava ljudima da “povraćaju kad požele” te da se ovom napravom ne rešava pravi uzrok debljine.

Pacijenti se prvo moraju podvrgnuti 15-minutnoj operaciji tokom koje im se u želudac ubacuje cevčica. Na nju se kasnije može ugraditi pumpa kojom se u želudac ubrizgava vodu, a zatim izvlači nesvarenu hranu. Kad se ne koristi, kraj cevčice se zatvara.

Oni koji koriste ovu napravu izbegavaju varenje trećine pojedene hrane. “Niko ne mora da zna,” pišu proizvođači u svom promo materijalu, iako upozoravaju ljude da oprezno žvaću hranu kako se plastične cevi ne bi začepile.

izvor: telegraf.rs
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.