Jeftina vs. skupa kozmetika – ima li razlike? (VIDEO)

Samanta Chapman je šminkerka iz Londona koja je rešila da sprovede jednistveni eksperiment na društvenim mrežama. Lice je našminkala koristeći se malim trikom. Iako deluje gotovo identično, ona je ipak na jednoj polovini lica koristila jeftiniju šniku, dok je drugu našminkala skupljom, brendiranom šminkom.

Zatim je pratioce zamolila da pogode koja strana je našminkana šmnikom od 58, a koja šminkom od 287 funti. Ova zagonetka je privukla pažnju korisnika društvenih mreža, ali malo ko je video razliku i uspeo da pogodi skuplju, odnosno jeftiniju stranu.

Sam je ovim potezom želela da ukaže da to da je kod šminkanja uglavnom najvažnija tehnika i način nanošenja, a ne cena ili brend. “Uvek ističem da je bitno da nađete odgovarajuću podlogu u skladu sa svojim tipom kože”, rekla je šminkerka za Daily Mail. “Ne možete da koristite mat podlogu ako imate suvu kožu, i obratno”.

Rešenje (foto: Screenshot)
Rešenje (foto: Screenshot)

Glavna razlika između skuplje i jeftinije šminke je uglavnom u postojanosti. Sam ističe da se najveća razlika vidi po tome koliko će vam dugo stajati šminka na licu, a da se nimalo ne pokvari. “Ukoliko se šminkate ujutro i šminka vam stoji na licu do kasno uveče, i sami možete da primetite – koliko vam je šminke ostalo na licu na kraju dana”, ističe ona.

Izvor: Stil.kurir.rs

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.