banane
Banane su glavni sastojak ovog režima ishrane (foto: Ian Ransley/Flickr.com)

[tweetherder]Nakon što je u Japanu objavljena knjiga o dijeti sa bananama, počeo je pravi banana-bum![/tweetherder]

U ovoj knjizi je opisana istinita životna priča Japanca Hitoshi Watanabe, koji je pomoću ove dijete izgubio 18 kilograma za samo par meseci.

Zašto je ova dijeta postala toliko popularna? Watanabe tvrdi da je za gubitak suvišne težine potrebno samo zameniti uobičajen doručak sa bananama sa mlakom vodom.

Hitoshi Watanabe kaže da kombinacija banana sa vodom sobne temperature, dovodi do ubrzanja metabolizma, zato čovek koji se pridržava ove dijete, za ručak i večeru može jesti sve što poželi, ali i dalje će gubiti suvišne kilograme.

Takođe, nezrele banane sadrže otporni skrob, zbog kojeg se mi osećamo sitim. Kao rezultat, proces sagorevanje masti je još intenzivniji, 30% brže, nego pomoću tradicionalnih metoda. A voda, sobne temperature poboljšava varenje, i smanjuje osećaj gladi.

OVO SU PRAVILA BANANA DIJETE: 

Doručak – je sačinjen samo od banana i vode. Možete pojesti jednu veliku ili 2 banane srednje veličine. Bitan momenat: banane moraju biti sveže i ne sasvim zrele, a voda sobne temperature.

Ručak i večera – su uobičajeni. Ipak, preporučljivo je da se pridržavate nekoliko jedostavnih pravila, koja će vam pomoći u gubljenju suvišnih kilograma u toku ove dijete:

  • Nikada ne jedite do potpune sitosti . Najbolje je ustati od stola sa osećajem da je još otprilike peti deo vašeg želuca slobodan.
  • Večerajte najkasnije do 20 časova, optimalno vreme – 18 sati. Ako osećate glad, nakon rane večere, pojedite neku voćku, ili musli sa jogurtom.
  • Za vreme ručka i večere isključite deserte iz svog jelovnika. Ako želite pojesti nešto slatko, jedite voće.
  • Pijte dosta vode i druge tečnosti. Najbolje je piti vodu sobne temperature u manjim gutljajima. Ne piti 30 minuta nakon obroka.
  • U razmacima između obroka možete popiti čaj, kafu, sok. S vremena na vreme dozvoljen je i alkohol.

NAPOMENA: Neki ljudi ne reaguju dobro na čiste ugljene hidrate (posebno oni sa hipoglikemijom).

Izvor: uspesnazena

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.