Pogrešne navike pred spavanje i kak ih se rešiti (foto: Brightside)
Pogrešne navike pred spavanje i kak ih se rešiti (foto: Brightside)

Ako vas navike pre spavanja sprečavaju da uđete u svoj omiljeni par farmerki, niste jedini – noćna rutina može uništiti ceo dan zdrave ishrane, vežbanja i truda.

Ako se tokom dana pridržavate dijete ali je često prekršite pred odlazak u krevet, ova tri saveta mogu vam pomoći da i tokom spavanja ostanite mršavi.

Preskočite alkohol

Iako čaša vina ili omiljeni koktel možda zvuče kao sjajno rešenje da se opustite pred spavanje, alkohol može uticati na san i nije najbolji izbor za mršavljenje. Mnoga pića imaju mnogo kalorija koje vam neće pomoći da smršate. Zato je bolje umesto alkohola popiti čašu toplog mleka (sa malo cimeta preko) ili šolju biljnog čaja. Ili preskočite napitke pre odlaska u krevet i zamenite ih vežbama disanja ili istežanjem kako bi smanjili stres tokom noći.

Plan za naredno jutro

Pet minuta izvojenih kako bi napravili plan za sutrašnji dan vam ništa ne znače, ali će vam ujutru pomoći da izbegnete stres i donesete pametnije odluke za dan pred vama. Zato uveče isplanirajte jutarnji doručak, pripremite torbu za odlazak u teretanu. Ako vam je sve na dohvat ruke imaćete manje prostora za izgovor ako ne odete u teretanu i nećete morati da na brzinu su pekari kupite pecivo puno šećera.

Napravite plan ishrane

Vođenje dnevnika hrane je sjajan način da baležite šta pojedete u toku dana i ispoštujete svoj plan ishrane. Pre spavanja, proverite sve što ste pojeli tog dana i vidite gde možete nešto promeniti. Ovo je takođe sjajan podsetnik na vaš trud, i može postati velika motivacija kada želite da se zdravo hranite.

Izvor Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.