Čak i ako vam je srce polomio neko ko ga ne zaslužuje, dajte drugu šansu ljubavi... (foto: Zen pencils)
Čak i ako vam je srce polomio neko ko ga ne zaslužuje, dajte drugu šansu ljubavi… (foto: Zen pencils)

“Biti iskreno voljen od nekog nam daje snagu, dok nekoga iskreno voleti nam daje hrabrost” – Lao Tzu

Iako ljubav često ume da nas slomi, razočara, razbije nam srce na paramparčad, uvek joj, kao i svim stvarima u životu, treba dati drugu šansu. Zašto zaključati svoje srce u mračne dubine i ne puštati nikoga da otopi led i zavije rane, kada “voleti znači biti ranjiv”.

Upravo ove reči čuvenog C.S. Lewisa su bile inspiracija za strip objavljen na portalu Zen pencils, koji na savršen način pokazuje da ne postoji način da nekog zaista volite, a da ne dozvolite da vam srce najpre ne bude ranjeno bar malo. Irski književnik, najpoznatiji po serijalu Letopisi Narnije, u svojoj knjizi Četiri ljubavi, napisao je sledeći citat, koji je autoru stripa poslužio kao tema za ilustraciju savršenog načina kako ljubavi dati drugu šansu.

“Voleti znači pomiriti se sa tim da si ranjiv. Ako volite bilo šta, srce će vam bar jednom sigurno biti isceđeno i verovatno slomljeno. Ako želite da budete sigurni da će ostati netaknuto, ne smete ga nikome dati, čak ni životinji. Pažljivo ga obavite hobijima i luksuzom, izbegavajte bilo kakva zbližavanja, jednostavno zaključajte srce u kutiju vaše sebičnosti. Ali, u toj kutiji, sigurnoj, mračnoj, nepomičnoj, bez vazduha – ono će se promeniti. Postaće nepropusno, beznadežno, nesalomivo. Alternativa targediji, ili barem riziku od nje, je prokletstvo. Jedino mesto van raja u kom možete biti savršeno sigurni od svih opasnosti i ljubavnih smetnji je pakao”, citat je prikazan u ovom stripu koji će vas sigurno oduševiti i nasmejati.

'Voleti znači biti ranjiv' - C. S. Lewis (foto: Zen pencils)
‘Voleti znači biti ranjiv’ – C. S. Lewis (foto: Zen pencils)
Izvor: Huffingtonpost.co.uk
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.