Uprkos stravičnoj tragediji, ona ne prestaje da se smeje!

Patnju koji sa sobom nosi gubitak bilo kog dela tela niko ne može ni da zamisli sve dok i sami ne iskusimo taj stravični bol. Ali mnogo je onih koji i pored tužne sudbine prihvate svoj gubitak i upkos njemu žive život punim plućima i ne dozvoljavaju da ih hendikep sputava ni u čemu.

Vicky-Balch-3

Takva je priča i dvadesetogodišnje Vicky Balch, bivše plesačice iz Lejlanda u Engleskoj. Ona je u bizarnoj nesreći na rolerkosteru u junu ove godine izgubila nogu, ali je sa velikim osmehom na licu i samopouzdanjem najvećih svetskih modela prošetala pistom noseći crnu haljinu bez bratela. Od pogleda na njeno ozareno lice pomislili biste da nema ni najmanju brigu na svetu, još jedom dokazavši da je pravi borac.

Vicky-Balch-5

Vicky je sa još troje putnika sedela na početku vrteške kada su udarili u praznu kabinu. U intervjuu za BBC je opisala trenutak kada se probudila u bolnici posle operacije bez noge: “Moja mama je bila tamo sa medicinskom sestrom. Izgledale su uznemireno, pa sam se i ja zabrinula. Onda sam pomislila ‘Pa čekajte, zašto se uzrujavam?’. Pogledala sam dole i osetila olakšanje jer sam znala da ću uskoro moći da prohodam uz pomoć  proteze”.

Vicky-Balch-1

Hrabra devojka je već imala šest operacija kada je doktor primetio da se infekcija proširila do kostiju i da joj desna noga mora biti amputirana od kolena naniže. Isprva joj je to, kao igračici, delovalo kao da se život završava, ali je ubrzo prihvatila svoju sudbinu i započela sa procesom oporavka – najpre u kolicima, zatim sa štakama, a onda je dobila i protezu.

Vicky-Balch-2

Prošle nedelje studentkinja je otkrila da se oseća uvređeno posle izjava direktora zabavnog parka u kom se dogodila nesreća da ‘nakon nezgode gube mnogo novca i da uskoro planiraju da ponovo puste u upotrebu rolerkoster koji je i izazvao ovaj nesrećni slučaj’.

Izvor: DailyMail.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.