Nemoj da ti izgovori stoje na putu do ostvarenja snova
Ne dozvoli  da ti izgovori stoje na putu do ostvarenja snova

Prva stvar koje treba da budeš svesna je da je svako od nas tvorac svoje sudbine i sreće. Da, [tweetherder]postoje okolonosti na koje ne možemo da utičemo, ali kako ćemo se postaviti prema njima to je već naš izbor.[/tweetherder] Ako želiš da ostvariš svoje snove moraš da promeniš određene stavove, kao i da prestaneš da izgovaraš neke od sledećih rečenica.

izgovori

Uspeh neće doći preko noći

Pomiri se sa tim. Sve u životu je produkt napornog rada i odricanja. Nemoj da te zavaraju priče o onima koji su jako mladi ostvarili svoje snove. To što je neko mlad ne mora da znači da se nije debelo pomučio oko ostvarenja svojih ciljeva. Sve iako su nekog od pevača ili glumaca otkrili lovci na talente dok su pevali u zadimljenom baru ili glumili u školskoj predstavi ne treba zanemariti put koji je taj neko prešao do svoje male scene. Ne treba izbrisati sate i sate vežbanja koji su prethodili tome. Isto važi i za bilo koji drugi posao ili san, uopšte. Da bi ti bio naklonjen prst sudbine da se nađeš na pravom mestu u pravo vreme i ti moraš biti prava i spremna na takvu priliku.

izgovori

Ne krivi druge za svoje neuspehe

Isto kao što njima nećeš pripisati zasluge za svoje uspehe nemoj ih ni kriviti za bilo šta drugo. Možda ti prijatelji, porodica i poslovođe oduzimaju dobar deo vremena, ali uvek ti ostaje sasvim dovoljno da uspeš u svim svojim drugim planovima. Ako iz bilo kog razloga ne uspeš nemoj da svaljuješ krivicu na druge jer iz toga nećeš ništa naučiti i svaki tvoj sledeći pokušaj će unapred biti osuđen na propast.

izgovori

Ne prepuštaj drugima odluke koje ti treba da doneseš

To je još jedan od načina na koje ćeš prestati da kriviš druge za svoje neuspehe jer onda kada preuzmeš stvari u svoje ruke sve će biti tvoja odgovornost. Uostalom, niko drugi ne zna bolje koje su tvoje potrebe i šta bi te učinilo srećnom. Jedan način života možda odgovara drugima, ali to ne znači da odgovara i tebi.

izgovori

 Ne zarobljavaj se u svojoj zoni komfora

Ne kažu bez potrebe da život počinje tamo gde zona komfora prestaje. Ako osećaš da te svakodnevica ne ispunjava promeni je. Počni od najmanjih stvari, pa onda pređi na krupnije. Zašto uvek naručuješ istu kafu ili jelo u restoranu? Probaj nešto novo. Možda se u meniju krije jelo tvog života. Nađi neki novi hobi. Upoznaj nove ljude. Svet je prepun predivnih mogućnosti.

izgovori

Najbolji dan da promeniš nešto u svom životu ili da pojuriš neki svoj san je danas

Ne sutra, danas. Nećeš ništa ostvariti ako budeš čekala sutra celog svog života. Možda sutra neće biti moguće ono što bi uspelo da si danas pokušala. Nemoj da se premišljaš. Odloži svoj laptop i uradi to. Sada. Ne kasnije tokom dana. Ne sutra. Ne prekosutra. Sada. Kada ako ne sada?

Izvor: Herbeauty.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.